Đaci dobijaju NAGRADE, poljoprivrednici SUBVENCIJE, a Vukan donaciju

Lokalne vesti - Četvrtak 12.05.2022 - 14:01

Na 89. sednici Gradskog veća usvojen je Tekst javnog poziva za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u 2022. godini na teritoriji grada Vranja.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs
Za ove namene iz budžeta grada opredeljena su sredstva u visini od dva miliona dinara
 
Gradski većnici su usvojili i Predloge odluka o utvrđivanju vrste i obima nagrađivanja učenika iz budžeta grada Vranja u ovoj godini i dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata za realizaciju usluga socijalne zaštite
 
Takođe, usvojeni su Tekstovi javnih poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada Vranja i za sufinansiranje mere energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe za 2022. godinu. 
 
Na sednici je usvojen i Predlog rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora za realizaciju Programa proslave obeležavanja  gradske slave grada Vranja. 
 
Gradski većnici prihvatili su i zahteve Mesnih zajednica ,,Donji Asambair” i ,,Šaprance” za izmenu finansijskih planova za 2022. godinu, kako bi sredstva u visini od 120.000, odnosno 200.000 dinara, bila uplaćena na namenski račun za lečenje Vukana
 
Na današnjoj sednici formirana je radna grupa za izradu Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja grada Vranja za period od 2023-2030. godine. 
 
Takođe, obrazovana je radna grupa za izradu lokalnog akcionog plana za period od 2022. do 2025. godine za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja na teritoriji grada Vranja i prihvaćena odluka o pristupanju izradi ovog plana. 
 
Razmatran je i prihvaćen predlog Odeljenja za urbanizam za korišćenje javne površine za postavljanje privremenih objekata u promotivne svrhe
 
Predlog se odnosi na zahtev kompanije ,,Teklas” Vladičin Han, da u cilju podele promotivnog materijala i pružanja informacija o kompaniji, u subotu, 14. maja, u periodu od 11 do 14 časova, u gornjem delu šetališta bude postavljen promotivni štand.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: