"Dačić mi je pretio hapšenjem"

Lokalne vesti - Petak 11.10.2013 - 10:39

Vranje - Predsednik PDP-a i bivši predstavnik OVPMB Jonuz Musliju izjavio da mu je tokom susreta južnosrpskih Albanaca sa Ivicom Dačićem premijer javno pretio hapšenjem.

Albanski lideri sa juga Srbije Albanski lideri sa juga Srbije

- Dačić je izgubio kontrolu i prešao u fazu Miloševića. Rekao mi je da ima snagu.

Ja sam mu rekao da, iako sam u zgradi Vlade Srbije i u Beogradu, može da me hapsi, ali nikako da me uplaši - izjavio je Musliju u intervjuu za prištinski dnevnik "Epoka e re".

Musliju je rekao da je Dačić tako reagovao na njegov zahtev da se reši pitanje statusa Albanaca u Preševskoj dolini.

- Na sastanku s Dačićem sam zatražio da se ostvari reciprocitet. Insistirao sam da sva prava koja imaju Srbi na severu Kosova imaju i Albanci u Preševu, Medvedji i Bujanovcu - rekao je Musliju.

On je ocenio da bez prisustva međunarodnih posrednika sastanci s Dačićem neće imati uspeha i da sledeće sastanke svakako treba da organizuje i nadgleda međunarodni faktor.

Prema njegovim rećima, premijer Dačić nije bio zainteresovan da se problemi reše, već samo da zaposli i integriše neke ljude i da odvoji određena finansijska sredstva za Preševsku dolinu.

Albanski lideri s juga Srbije juče su s Dačićem u Vladi Srbije u Beogradu razgovarali o rešavanju problema u tim opštinama koje su albanski lideri definisali u zajedničkoj platformi februara 2013. u Bujanovcu, a koju je u junu usvojila i Vlada Srbije pod nazivom Platforma od sedam tačaka.

 

Beta, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: