Dan 4. brigade: Oslonac i garant SIGURNOSTI JUGA SRBIJE

Lokalne vesti - Ponedeljak 31.01.2022 - 13:02

U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju održana je svečanost povodom Dana 4. brigade Kopnene vojske i slave - Svetog Atanasija Velikog.

General Simović na svečanosti FOTO: vranje.org.rs General Simović na svečanosti FOTO: vranje.org.rs
Komandat Četvrte brigade Kopnene vojske, brigadni general Novica Petrović, rekao je da je mnogo važnih događaja koji su obeležili istoriju Pčinjskog okruga s kraja 19. i početkom 20. veka i odredili istorijska zbivanja koja su usledila. 
 
- Zato danas odajemo počast znamenitim rodoljubima koji su oslobađali Vranje od Otomanske imperije, vojnicima  srpske vojske iz ovog kraja koji su vojevali u Balkanskim ratovima i doprineli savezničkoj pobedi u Velikom ratu
 
Saradnja sa lokalnim samoupravama u Okrugu i sa Gradom Vranjem bila je u prethodnom periodu na veoma visokom nivou
 
Zajedničke aktivnosti su dokaz da je 4. brigada oduvek bila i biće uz svoj narod na jugu Srbije - istakao je Petrović.      
 
Čestitajući Dan i slavu brigade, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je ubeđen da će pripadnici 4. brigade, kao i do sada, krajnje profesionalno i odgovorno ispunjavati svoje obaveze. 
 
- U prethodnom periodu, vi ste bili naš oslonac, ulivali nam i pružali sigurnost
 
Vođeni iskusnim starešinama, uspešno ste izvršavali svaki zadatak, i na taj način, mogu slobodno reći, postali ponos naše Vojske i pravi sledbenici Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog
 
Vi ste ponos ne samo Vojske, već i građana ovog kraja, kojima ste uvek nesebično pomagali. To narod zna da poštuje, i zbog toga ste tako omiljeni na ovim prostorima. 
 
Zbog svega toga, zbog odlične saradnje sa 4. brigadom Kopnene vojske Srbije, grad Vranje se trudi da učini sve što je u nadležnosti lokalne samouprave kako bi, pre svega, obezbedili bolji život pripadnicima Vojske Srbije - istakao je gradonačelnik Milenković.
 
Svečanosti u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ prisustvovao je i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji je zaslužnim pojedincima i timovima 4. brigade uručio nagrade i priznanja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: