DAN 4. BRIGADE: Vojska snaga koja gradi i čuva mir! (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Četvrtak 31.01.2019 - 14:04

Uz prisustvo visokih vojnih zvaničnika, gradskih i okružnih funkcionera, udruženja i drugih zvanica, 4. brigada Vojske Srbije iz Vranja proslavila je 31. januar, Dan brigade.

Defile jedinica. Foto: S.Tasić/OK Radio Defile jedinica. Foto: S.Tasić/OK Radio

Svečanost u gornjoj kasrani u Vranju počela je dočekom zastave i intoniranjem himne “Bože pravde”, koju su otpevali vojnici i starešine.

Ni kiša koja je sve vreme padala nije pokvarila svečanost, kojoj je pored zvanica iz društvenog i političkog života, prisustvovao i veliki broj građana, među kojima su bila i deca.

Prisutne je pozdravio brigadni general Slobodan Stopa, komandant 4. brigade.

Stopa je podsetio da se na ovoj svečanosti odaje počast svima onima koji su položili svoje živote da bi Vranje i Srbija živeli u slobodi.

On je takođe kazao i da Vojska Srbije i država Srbija u 4. brigadi imaju pouzdanu, jaku i visoko obučenu jedinicu, spremnu da u svakom trenutku ispuni poverene zadatke u sve tri misije, i to zaštiti svoje države i svoga naroda, doprinosu miru u svetu i pomoći stanovništvu kad god to zatreba.

- Našu spremnost i operativne sposobnosti najbolje smo potvrdili na vojnoj vežbi “Vek pobednika 1018 - 2018”.

Na poligonu Borovac uspešno smo izveli taktičku vežbu koja je pokazala visoku osposobljenost jedinica 4. brigade.

Ponosni smo što smo na toj vežbi, kakva odavno nije izvedena u Srbiji, bili deo naše vojske koja je jednovremeno izvodila vežbu na 10 lokacija širom zemlje.

Našim građanima, ali i svima drugima, to je poruka da je Vojska Srbije snaga koja čuva mir, ali je spremna i odlučna da brani i odbrani svoju državu i svoj narod od svih pretnji
- poručio je Stopa.

Na svečanosti povodom Dana 4. brigade prisustvovali su komandant Kopnene vojske Srbije general potpukovnik Milosav Simović, prethodni komandant brigade Zoran Lubura, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicama i episkop Pahomije sa sveštenstvom.

Prisutni su bili i narodni poslanici Slaviša Bulatović i Nenad Mitrović, kao i načelnik okruga Srećko Pejković, predstavnici opština u okrugu, vojnih penzionera i udruženja boraca i potomaka ratnika, kao i predstavnici nevladinog sektora, direktori javnih i privatnih preduzeća i obrazovnih ustanova.

Tokom svečanosti, uručena su odlikovanja i pohvale najboljim pripadnicima 4. brigade.

Pročitani su i telegrami sa čestitkama načelnika Generalštaba Vojske Srbije general - potpukovnika Milana Mojsilovića. Upriličen je i defile jedinica 4. brigade.

Nakon svečanog ispraćaja zastave jedinice, gosti i visoke zvanice su druženje nastavili u vojničkom restoranu na prigodnom koktelu.
 

Foto Galerija

Dan 4. brigade 2019.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: