Dan domaćeg filma i u Vranju: Dugo putovanje u rat

Lokalne vesti - Sreda 30.01.2019 - 11:17

Vranje - U organizaciji udruženja DOK Srbija i Filmskog centra Srbije, a u okviru programa Dan domaćeg filma, održaće se projekcije deset domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije.

Projekcije u osam gradova u Srbiji. Foto: Promo Projekcije u osam gradova u Srbiji. Foto: Promo

U Vranju će 30. januara u 19 sati, u sali periodike Javne biblioteke „Bora Stanković“, biti prikazan film „Dugo putovanje u rat“ Miloša Škundrića.

Nakon projekcije filma uslediće razgovor sa autorom. Ulaz je slobodan.
 
Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni.

Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa članovima autorskog tima.
 
Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se 24.1.2019. godine u Nišu (“Enkel” Aleksandra Reljića), Novom Sadu (“Najvažniji dečko na svetu” Tee Lukač), Novom Pazaru (“Wongar” Andrijane Stojković), Čačku (“Tako mi na istoku” Katarine Mutić i “Dnevnik jednog kamiondžije” Miloša Ljubomirovića), Vrnjačkoj Banji (“Gora” Stefana Maleševića), Leskovcu (“Pejzaži rata, pejzaži mira” Arona Sekelja i “Siguran posao” Igora M. Toholja), Zrenjaninu (“Okupirani bioskop” Senke Domanović), a  30.1.2019. godine u Vranju (“Dugo putovanje u rat” Miloša Škundrića).

Dugo putovanje u rat je  dugometražni dokumentarni film u kome najeminentniji svetski istoričari govore o tome kako i zašto je došlo do do-tada najveće katastrofe čovečanstva -  Prvog svetskog rata.

Ovaj dokumentarni triler preko dvorova i kabineta predsednika vlada, vodi gledaoca kroz zakulisne političke i vojne igre,  istovremeno analizirajući širi kontekst i donoseći i male, životne detalje situacija, u kojima se odlučivalo o sudbini Evrope.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: