Dan grada: Na svečanoj akademiji uručena najviša gradska priznanja FOTO

Lokalne vesti - Subota 01.02.2020 - 02:25

U sali Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju, u petak, 31. januara, na Dan grada, održana je svečana akademija na kojoj su dodeljena najviša gradska priznanja.

Dobitnici najviših gradskih priznanja FOTO: G. Mitić/OK Radio Dobitnici najviših gradskih priznanja FOTO: G. Mitić/OK Radio
O značaju ovog istorijskog trenutka govorio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković
 
- Stojim ovde, pred vama, kao slobodan čovek, jer je više od 500 duša, tog hladnog januara, utkalo svoja imena u slavnu knjigu besmrtnosti, ostavivši u amanet da mukom stečenu slobodu čuvamo i branimo. 
 
Stojim pred vama, ponosan i počastvovan, što sam na čelu grada koji se menja
 
Takva promena vidljiva je u svim oblastima. U infrastrukturi, sportu, kulturi, obrazovanju, zdravstvu, u omladinskoj politici i socijalnoj zaštiti, u ekonomiji - kazao je gradonačelnik.
 
On je govorio o svemu što je urađeno u prethodnoj godini i istakao da u ovo čeka još mnogo posla kako bi Vranje bio grad dostojan prošlosti naših predaka i budućnosti naše dece. 
 
- Predškolci, osnovci, srednjoškolci, najbolji studenti. To su naši prioriteti
 
Nasmejana deca i zadovoljna lica naših sugrađana, briga o svim ljudima, o svakom pojedincu, u gradskim i seoskim sredinama, to su naši prioriteti - poručio je Milenković.
 
On je zajedno sa predsednikom Skupštine Dejanom Tričkovićem uručio najviša gradska priznanja
 
"Specijalno javno priznanje 31. januar” dodeljeno je predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, za doprinos u razvoju umetničkog stvaralaštva i pomoći u izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta, u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara
 
Predsednik Vučić uputio je tim povodom rukovodstvu grada pismo zahvalnosti, a priznanje će mu biti uručeno naknadno.
 
Dobitnici "Javnog priznanja 31. januar” u vidu diploma su: Humanitarno udruženje "Koce zauvek” iz Vranja, za doprinos u društvenom i humanitarnom radu, KK "Panteri” iz Vranja, za razvoj i unapređenje sporta u gradu, i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički”, za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva. 
 
"Javno priznanje 31. januar” u vidu diplome, sa novčanim iznosom od 50.000 dinara, dobili su: Goran Spasić, policijski službenik PU Vranje, za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, prof. razredne nastave, za izuzetne rezultate u vaspitno – obrazovnoj oblasti i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića, za doprinos u očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i razvoja i unapređenje kulture grada. 
 
U ime nagrađenih, prisutnima se obratio načelnik Ansambla, kapetan fregate Svetozar Vasilevski
 
U umetničkom delu programa nastupili su ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i vokalni solista Čeda Marković.
 
Svečanosti su prisustvovali i gosti iz Trebinja, Novog Pazara, Broda i Banje Luke, kao i drugih opština iz Srbije.
 
Gost Vranja je bio i Denis Krugov, ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu
 

Foto Galerija

Svečana akademija

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: