Dan Gradske opštine Vranjska Banja: Dodeljena priznanja

Lokalne vesti - Nedelja 26.01.2020 - 14:21

Povodom 142. godišnjice oslobođenja od turske vladavine, u Vranjskoj Banji je održana svečana sednica na kojoj su dodeljena najviša priznanja.

Sentić sa nagrađenima FOTO: vranje.org.rs Sentić sa nagrađenima FOTO: vranje.org.rs
Predsednik gradske opštine Dragan Sentić u svom obraćanju osvrnuo se na proteklu 2019. godinu i na sve ono što je urađeno, pre svega kada su u pitanju infrastruktura i razvoj Banje, podsetivši na stradanja predaka. 
 
- Imamo privilegiju da živimo i radimo u slobodi jer su se naši preci izborili za nju. 
 
Mnogi su dali svoje živote za slobodarske ideale i zato dok smo živi moramo čuvati uspomenu na njih. 
 
Žrtvujući se, zaslužili su večno sećanje i poštovanje - istakao je Sentić. 
 
Čestitajući Dan gradske opštine Vranjska Banja, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je značaj ovog datuma izrazivši uverenje da je ova svečanost samo jedna od mnogih kojom ćemo slaviti bogatu tradiciju i početak novog razdoblja u razvoju Vranjske Banje
 
- Obeležavanjem ovog datuma, odajemo počast precima, sećamo se žrtava čiji su životi položeni za očuvanje potomaka
 
Rodoljubivi kakvi jesmo, dostojno smo se držali visokih patriotskih vrednosti i u najtežim trenucima ropstva pod Turcima. 
 
Zato je naša obaveza da  domovinu čuvamo posvećeno i odgovorno, kao što to i sada činimo - rekao je gradonačelnik Milenković. 
 
On je dodao da su ciljevi usmereni ka moderno razvijenom društvu i na tom putu i da će se tako nastaviti dalje. 
 
- Zadovoljni smo onim što smo, kao lokalno rukovodstvo, uradili u prethodnom periodu na jačanju turističke infrastrukture i potencijala najtoplije banje u Evropi. 
 
Dovođenjem investitora rešićemo se decenijskog balasta nedovršenih i neiskorišćenih kapaciteta koji su opterećivali Banju, kako bi bila prepoznata sa svim svojim potencijalima - rekao je gradonačelnik na svečanosti u Vranjskoj Banji. 
 
Na osnovu odluke Skupštine gradske opštine "Specijalno javno priznanje 26. januar" u vidu diplome dodeljeno je dr Slađani Stošić, specijalisti urgentne medicine i direktorki Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji. 
 
"Javno priznanje 26. januar" u vidu diplome dodeljeno je Sportskom udruženju "Mineralac" iz Vranjske Banje, potom Valentini Rašić, đaku generacije školske 2018/2019. godine OŠ "Predrag Devedžić", kao i Saši Stojanoviću, rudaru Rudnika olova i cinka "Grot" u Krivoj Feji. 
 
Na svečanoj sednici prikazan je promo film o onome što je urađeno u Vranjskoj Banji u 2019. godini. 
 
U kulturno – umetničkom delu programa učestvovali su učenici OŠ “Predrag Devedžić“ iz Vranjske Banje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Siri
26.01.2020. , 14:28
Objavite kako iznad SuP nema dva dana struja.gospoda nece danas da radi a primaju plate ko piloti a ne monteri obicni bruka nema grejanje.zamrzivaci se otopise oni prstom ne mrdose.