Dan nauke i inovacija u Vranju u okviru nacionalnog projekta SRBIJA, ZEMLjA NAUKE, ZEMLjA INOVACIJA

Lokalne vesti - Sreda 21.02.2024 - 11:47

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija je, u oktobru 2023. godine, pokrenulo nacionalni projekat pod sloganom „Srbija, zemlja nauke, zemlja inovacija“, te se tim povodom organizuju Dani nauke i inovacija u gradovima širom Srbije, sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije.

Foto:Promo Foto:Promo
Deveti po redu Dan nauke i inovacija, koji će se održati na Pedagoškom fakultetu u Vranju, 26. februara 2024. godine, sa početkom u 12 časova.
Ovom prilikom, prisutnima će se obratiti Miroslav Trajanović, državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Slobodan Milenković, gradonačelnik grada Vranje, Dragana Stanojević, dekan Pedagoškog fakulteta, Univerziteta u Nišu. 
 
Takođe, Fond za inovacionu delatnost, Fond za nauku i Centar za promociju nauke predstaviće sve aktuelne teme u oblasti nauke i inovacija kroz dinamičan sadržaj.
 
Posetioci će ovom prilikom moći da čuju na koji način nam četvrta industrijska revolucija otvara mogućnosti za značajno unapređenje kvaliteta života, ubrzani ekonomski razvoj i rešavanje najvećih globalnih izazova i to od Dragane Šutović iz Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, prof. dr Dragana Milčića sa Mašinskog fakulteta u Nišu i doc. dr Vladislava Krstića sa Pedagoškog fakulteta u Vranju.
 
Ova značajna inicijativa omogućiće posetiocima sveobuhvatni pristup informacijama u vezi sa programima podrške, izvorima finansiranja, poreskim olakšicama, resursima i infrastrukturom istraživačkog i inovacionog ekosistema, koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija.
 
Planirano je vreme i za pitanja publike na koja će odgovarati predstavnici Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku, Centra za promociju nauke, kao i poreski savetnik.
 
Takođe, u okviru Dana nauke i inovacija u Vranju, posetioci će u holu Pedagoškog fakulteta imati priliku da pogledaju izložbu i demonstraciju primera dobre prakse iz oblasti nauke i inovacija.
 
Sa ciljem da se celokupna javnost motiviše i pripremi za buduće istraživačke i preduzetničke poduhvate, promocija mogućnosti u nauci i inovacijama nastavlja se i tokom 2024. godine širom Srbije, svake druge nedelje, i to u sledećim gradovima: Mali Zvornik, Kragujevac, Subotica, Novi Sad, Beograd i drugi.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: