Dan Roma u uslovima izolacije: Stefan Mladenović čestitao sunarodnicima uz STAY HOME ČOČEK (VIDEO)

Lokalne vesti - Sreda 08.04.2020 - 14:58

Stefan Mladenović, jedan od najboljih trubača u zemlji, čestitao je Svetski dan Roma čočekom koji ujedno predstavlja i poruku za sve.

Otac i sin, majstori trube: Nenad i Stefan Mladenović FOTO: D. Ristić/OK Radio Otac i sin, majstori trube: Nenad i Stefan Mladenović FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na 8. april, Svetski dan Roma, Stefan Mladenović sa svojim orkestrom objavio je „Stay Home čoček“.
 
- Znamo da je svima nama dosadno, tako da moramo da se zabavljamo u izolaciji.
 
Moramo da sedimo kod kuće, da sve ovo što brže prođe, zato ostanite svi kod svojih kuća, a orketar Stefana i Nenada Mladenovića vam šalje pozdrave – poručio je Stefan.
 
„Stay Home čoček“ je i nastao u uslovima izolacije, tako da su svi članovi orkestra svoje deonice odsvirali svako iz svog doma.
 
Svake godine, 8. april se obeležava kao Svetski dan Roma u znak sećanja na prvi svetski kongres Roma, održan u Londonu 1971. godine.
 
Tada je za romsku himnu proglašena pesma "Đelem, đelem", a ustanovljena je plavo - zelena zastava sa točkom kao centralnim simbolom.
 
Svetski dan Roma je ustanovljen da bi se ukazalo na težak položaj Roma i da bi se države u kojima žive podstakle da obrate posebnu pažnju na unapređenje njihovog položaja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Andja
08.04.2020. , 22:46
Neka gospodin obavesti sve pripadnike iste manjine da SEDE KUCI a ne da se setaju U GRUPAMA po ulicama CAK I ZA VREME POLICIJSKOG CASA! mozda njega poslusaju. Dodjite malo cesce VRANJSKA POLICIJO u Strahinjica bana u vranje da vidite sta se radi, zarazicemo se svi ne daj boze. Uticite i na njih nekako! To je haos u str. bana!