Dan sećanja na NATO agresiju: Bol neprolazna

Lokalne vesti - Nedelja 24.03.2019 - 15:55

U Vranju je u nedelju, 24. marta, ispred spomenika stradalima, obeležan dan kada je pre 20 godina počela agresija NATO snaga na tadašnju SR Jugoslaviju.

"Naš cilj mora biti bolja budućnost" FOTO: vranje.org.rs
- Danas se navršava dve decenije naše žive rane, dve decenije kako znamo da je naša tuga neutešna, da žal ne jenjava i da je naša bol neprolazna
 
24. mart je dan kada je pre 20 godina utihnuo osmeh proleća i kada su miris cveća proterale bombe
 
Napad NATO alijanse na našu zemlju ispoljio je svo bezdušje svetskih sila, koje su bacajući bombe naše dane pretvorili u noći, a noći u najcrnju tminu
 
Tih 78 dana nemilosrdnih napada sa neba uzimali su živote nedužnih, moralnih, časnih i nikada prežaljenih.
 
Dan za danom kao žig nosimo sećanja bestijalnog napada devetnaest zemalja na časne ljude, na ponosit narod. Svaka bomba gađala nas je nepravdom, a svaka eksplozija ubijala svaku čovečnost, moralnost i svetske zakone - kazao je Milenković.
 
Srpski heroji tog vremena ispisali su svoja imena na oltar otadžbine,istakao je gradonačelnik. 
 
Spominjemo ih i danas, dodao je on, ističemo prošlost koju ne umemo i ne želimo da zaboravimo
 
- Ne treba zaboraviti prošlost, ali naš cilj mora biti bolja budućnost. Naša politika ne treba da bude put ka miru, već je mir jedini put
 
Ako se dovoljno potrudimo, neprijatelja prevešćemo u prijatelja. Zbog toga svi naši napori trebaju biti usmereni na očuvanje jedinstva, stabilnosti i samostalnosti - poručio je gradonačelnik Milenković na komemorativnom skupu.
 
Povodom dve decenije od početka bombardovanja služen je i parastos poginulima.
 
Delegacije Grada Vranja, Vojske, Policije, BIE, Gradske opštine Vranjska Banja, udruženja, političkih partija, zatim članovi porodica tragično nastradalih položili su vence i cveće na spomenik, i odali počast. 
 
U programu su nastupili učenici Sofija Stanković i Novak Đurić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: