Dan zastave u Preševu: Umesto protesta – ŠETNJA SOLIDARNOSTI (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 28.11.2019 - 11:51

Vranje/Preševo - Dan zastave, nacionalni praznik Albanaca, ove godine na jugu Srbije protiče u znaku solidarnost sa žrtvama zemljotresa u Albaniji.

Sa lica mesta FOTO: S. Tasić/OK Radio Sa lica mesta FOTO: S. Tasić/OK Radio
Polaganjem cveća i venaca ispred Doma kulture u Preševu, predstavnici Nacionalnog saveta Albanaca i građani su odali poštu stradalima u katastrofalnom zemljotresu u Albaniji.
 
Ova tragedija promenila je planove organizatora obeležava nja 28. novembra, Dana zastave, pa je, umesto najavljenog protesta albanske nacionalne zajednice u Srbiji, održana šetnja solidarnosti sa žrtvama i unesrećenima u zemljotresu u Albaniji.
 
Zahtevi istaknuti u najavi ovog događaja ostaju nepromenjeni, rekao je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.
 
On je dodao da će se sa zahtevima izaći nakon ovog događaja.
 
Na Danu zastave u Preševu je prisutno nekoliko stotina ljudi koje predvodi Nacionalni savet Albanaca, funkcioneri opština Preševo i Bujanovac i javne ličnosti ovog kraja.

Foto Galerija

Dan zastave 2019. u Preševu

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: