Danas se obeležava dan srpskog jedinstva,slobode i nacionalne zastave

Lokalne vesti - Četvrtak 15.09.2022 - 11:14

Republika Srbija i Republika Srpska danas, već treću godinu zaredom, svečano obeležavaju zajednički praznik, “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Datum, 15. septembar, izabran je za obeležavanje praznika jer je upravo tog dana 1918. godine probijen Solunski front. “To je dan kada je posle dve godine krvavih, strašnih, dramatičnih i tragičnih i junačkih borbi srpska vojska probila Solunski front i faktički označila početak oslobođenja Kraljevine Srbije, za šta je bilo potrebno svega 45 dana našim junačkim precima”, rekao je istoričar i direktor Muzeja žrtava genocida, Dejan Ristić, za RTS.
 
“U skladu sa Državnim programom obeležavanja godišnjica istorijskih događaja, nacionalne zastave vijore se i sa najvažnijih gradskih i republičkih institucija u Vranju. Pozivam građane da se, isticanjem zastava u svojim kućama, stanovima i poslovnim objektima, pridruže obeležavanju ovog velikog praznika za našu zemlju”, istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.  
 
Centralna manifestacija obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće održana na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini.
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: