Danci zainteresovani za otvaranje pogona u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 17.04.2018 - 11:49

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima razgovorao je sa predstavnicima danske kompanije „Kentaur“, koji su, u pratnji savetnika danske ambasade u Srbiji Nenadom Mitoševićem, boravili u Vranju.

Sastanak u kabinetu gradonačelnika. Foto: vranje.org.rs Sastanak u kabinetu gradonačelnika. Foto: vranje.org.rs

Predstavnici „Kentaura“ su zainteresovani  za opremanje proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni u Bunuševcu, gde bi se proizvodile radne uniforme za  ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju i to od tekstila vrhunskog kvaliteta, prema nacrtu japanskih dizajnera.

Zbog sve većeg zahteva tržišta, kompaniji „Kentaur“ potrebni su novi proizvodni pogoni u Evropi, a putem „braunfild“ investicije u Vranju, planirano je zapošljavanje 300 radnika.

Gradonačelnik Milenković rekao je da je Vranje poznato po tekstilnoj industriji i bliže ih upoznao sa uslovima i pogodnostima investiranja koje nudi grad Vranje.

- Kao lokalna samouprava, spremni smo da izađemo u susret zahtevima investitora za proširenjem “Slobodne zone”.

Gradsko rukovodstvo se trudi da infrastrukturno opremi parcele za zainteresovane investitore i  nadam se da će ovaj inicijalni dogovor  biti uspešno realizovan
- rekao je Milenković.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: