Dani Vranja: Maja, Milica, Sara Jo, folklor, predstava, projekcije...

Lokalne vesti - Četvrtak 16.06.2022 - 11:17

Nastupiće Maja Marinković, Milica Todorović, Sara Jo i Di-džejevi, zatim projekcije, predstava, etno sajam, radionice, folklor, itd.

FOTO: Goran Mitić/OK Radio FOTO: Goran Mitić/OK Radio

Ovogodišnji ,,Dani Vranja” biće održani od 27. do 31. avgusta, odlučeno je na Odboru za organizaciju ove tradicionalne manifestacije, koja se u Vranju održava po 18 put.

 

Prvog dana u gradskom parku biće otvoreni Etno i sajam knjiga, kao i Letnji atelje Narodnog univerziteta, koji će trajati sve vreme manifestacije.

 

Glumci vranjskog teatra odigraće predstavu ,,Ruža uvela’’, a biće otvorene i izložba i radionice kulturnog stvaralaštva.

 

Istog dana planiran je nastup folklornih ansambala u gradskom parku, kojem će prethoditi defile pešačkom zonom i svečani prijem u Gradskoj kući, dok će u večernjim satima u programu pod nazivom ,,Spoj tradicionalnog i modernog’’ nastupiti vokalna solistkinja Maja Marinković.

 

Drugog dana manifestacije biće održan Vranjski planinarski maraton do Besne Kobile, a potom i Džipijada.

 

U gradskom parku biće predstavljena izložba vina i meda, a svojim programom predstaviće se i lokalni izvođači Vladimir Stošić i Aleksandra Arsić, kao i Hor Muzičke škole.

 

U večernjim satima, takođe u prostoru parka, biće održano književno veče Brankice Damjanović, a potom nastup duvačkih orkestara.

 

U ponedeljak, 29. avgusta, u prepodnevnim satima u gradskom parku planiran je Javni čas zdravlja, a u podne će nastupiti Emin Demirović. Sat kasnije počeće ekološka radionica Eko svet, koju će održati Udruženje gljivara Srbije.

 

U popodnevnim satima planirani su dečji maskenbal u saradnji sa PU ,,Naše dete’’, predstava ,,Zlatokosa i tri medveda’’, UG Mizanscen, kao i nastup članova plesne škole ,,Feniks’’.

 

Od 21h na centralnoj bini, na gradskom parkingu, koncert će održati niška grupa Galija, a potom od 23h publiku će zabavljati i di džejevi.

 

Pretposlednjeg dana manifestacije u podne je planiran ,,Reli prijateljstva’’, kada će biti izloženi oldtajmeri, a predviđen je i defile gradskim ulicama.

 

U popodnevnim satima u parku će biti izvedena predstava ,,Ko je na koga’’, UG Mizanscen. Istog dana od 18 sati planirana je prezentacija i degustacija tradicionalnih jela, a sat kasnije i književno veče Dušana Aritonovića sa knjigom priča ,,Amanet’’.

 

Iste večeri biće i projekcija filmova na otvorenom. Od 21h na centralnoj bini na gradskom parking nastupiće Milica Todorović, a nakon nje, od 23h i Sara Jo.

 

Poslednjeg dana manifestacije biće održan edukativni kviz pod nazivom ,,Vranje tajnu krije'', zatim  književno veče i program pod nazivom ,,U Vranje nema l'žanje'' u organizaciji Kulturno – obrazovnog centra Vranje.

 

Od 21h na centralnoj bini, na prostoru gradskog parkinga koncert će održati Haris Džinović.

 

Manifestacija se završava nastupom di džejeva od 23h na istom prostoru.

 

Organizator manifestacije ,,Dani Vranja 2022.” je Turistička organizacija grada Vranja, a pokrovitelj Grad Vranje.

 

Kompletan program manifestacije možete pogledati ispod teksta.

 

 

  • Program Dani Vranja 2022.doc
  • OK Radio

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: