Dani Vranja na IZLOŽBI u centru grada

Lokalne vesti - Subota 31.10.2020 - 01:35

Turistička organizacija (TO) Vranje u saradnji sa foto studiom „Mladoženja“, povodom „Dana Vranja 2020“ šesnaestih po redu, organizuje izložbu fotografija pod nazivom „Dani Vranja u periodu od 2005 do 2019“.

"Dani Vranja se održavaju od 2005. godine FOTO: TO Vranje
Kako navode iz TO Vranje, izložba se organizuje kako ne bi bilo prekinuto tradicionalno održavanje kulturne manifestacije zbog trenutne situacije sa virusom Covid-19 i nemogućnosti okupljanja većeg broja ljudi.
 
Izložba će biti održana u subotu, 31. oktobra, na gradskom šetalištu ispred Turističkog info centra od 11:00 časova.
 
Kulturno-turistička manifestacija “Dani Vranja“ održava se svake godine krajem avgusta, od 2005 godine.
 
Raznovrstan programski sadržaj ima za cilj promociju vranjskog kraja i njegove bogate tradicije
 
Predstavljanje kulturne baštine Vranja i zabavni deo programa privlači posetioce kako sa prostora celog juga Srbije tako i iz Bugarske i Severne Makedonije.
 
Ova manifestacija je postala brend grada Vranja i njen kulturni i zabavni sadržaj čine etno bazar uz reviju narodnih nošnji, salon knjiga, pozorišne predstave, književne večeri, izložbe, likovne radionice, škole pletenja, heklanja i ukrasnog veza.
 
Tu je i prezentacija tradicionalne vranjske kuhinje uz centralni događaj „Samsijadu“ sa akcentom na samsu kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja, zatim defile "old timera", smotre folklora i folklornih ansambala
 
Deo manifestacije je posvećen najmlađim posetiocima sa predstavama za decu, klovnovima, animatorima i nastupima plesnih grupa.
 
Muzički program čine izvorna vranjska muzika sa prepoznatljivom vranjskom pesmom upisanom na listi nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije, zatim nastupi trubačkih orkestara i estradnih umetnika različitih muzičkih profila. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: