DEA DJURDJEVIĆ na tribini o BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.01.2020 - 12:46

U Centru kulture u Surdulici održana je tribina o bezbednosti saobraćaja na kojoj je govorila novinarka Dea Đurđević, predsednica udruženja “Budimo bezbedni“, koja je prenela svoje iskustvo iz saobraćajne nezgode koju je preživela pre godinu dana.

Dea Đurđević sa đacima u Surdulici. Foto: D.Milošević/OK Radio Dea Đurđević sa đacima u Surdulici. Foto: D.Milošević/OK Radio

Tribina je prvenstveno bila namenjena učenicima Tehničke škole „Nikola Tesla”, koja pored drugih profila školuje profesionalne vozače i saobraćajne tehničare.

Na početku je govorio profesor Miljan Nikolić stavljajući akcenat na značaj ovakvih skupova za mlade naraštaje, da bi se u priču u svojstvu domaćina, nadovezala Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije opštine Surdulica.

Ona je istakla trendove rada lokalne samouprave u pravcu saobraćaja i sprovođenju odgovarajućih mera po tom pitanju.

Komandir saobraćajnog odeljenja surduličke Policijske stanice Marin Ivković je izložio da su se na prostoru opštine u minuloj godini desile 32 nesreće u kojima je stradalo 15 ljudi što su zabrinjavajući podaci.

Od ukupnog broja zabeležene su četiri teške povrede i nažalost dva slučaja sa smrtnim ishodom.


Materijalna šteta je bila preko milion dinara.Posebno su bili ugroženi pešaci, biciklisti i vozači bicikala, mopeda i motorcikala (5).

Najčešći uzrok udesa bili su alkoholisanost i neprilagođenosti vožnje uslovima puta.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: