Deca sa Kosova i Metohije u dvodnevnoj poseti Vranju

Lokalne vesti - Subota 16.07.2022 - 09:14

Više od 40-oro dece iz Kamenice, Leška, Sočanice i Leposavića sa Kosova i Metohije borave u dvodnevnoj poseti Vranju.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Dobrodošlicu gostima poželela je gradska većnica Izabela Savić, koja je rekla da će deca u gradu sa dušom tokom svog  boravka obići najznačajnije kulturno - istorijske sadržaje i to Muzej kuću Bore Stankovića, Narodni muzej, Beli most, manastir Prohor Pčinjski, Vranjsku Banju.
 
Gradski većnik Nenad Đorđević je rekao da će Vranje uvek biti dobar domaćin deci sa Kosova i Metohije, napominjući da su ona danas među svojima. 
 
On je govorio o istoriji Vranja kroz vekove, napominjući da svi zajedno delimo iste sudbine. 
 
- Verujem da ćete poneti prijatna iskustva iz našeg grada. Obogatiti svoje znanje, upoznati nove prijatelje.
 
A pre svega, verujem da ćete u naše i vaše Vranje opet doći - istakao je Đorđević. 
 
Veliku zahvalnost gradu na organizaciji i dobrodošlici izrazili su sveštenik Dragan Đurić, kao i načelnica Doma zdravlja u Leposaviću dr Ljiljana Vukadinović, koja je sa saradnicama Mirjanom Barać i Andrijanom Trifunović, takođe u poseti Vranju. 
 
Dvodnevni boravak dece sa severa Kosova i Metohije organizovali su Crkveni odbor crkve u izgradnji Car Konstantin i carica Jelena iz Kamenice kod Leposavića, Grad Vranje i opština Leposavić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: