Definitivno: GG Vranje Vranjancima raskida koaliciju sa JS

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.05.2020 - 11:07

Grupa građana „Vranje Vranjancima“ definitivno raskida predizbornu koaliciju sa Gradskim odborom Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju, saopšteno je u ponedeljak.

Raskid saradnje nakon dva meseca FOTO: S. Tasić/OK Radio Raskid saradnje nakon dva meseca FOTO: S. Tasić/OK Radio
Prema navodima u saopštenju, odluka svih organa Grupe Građana „Vranje Vranjancima“ je jedinstvena u tome da istupi iz koalicije i zajedničke izborne liste sa Jedinstvenom Srbijom u Vranju.
 
To dalje znači da se sa zajedničke liste kandidata za odbornike Skupštine grada Vranja povlače zamenik predsednika GG “Vranje Vranjancima“, Dimitrije Cvetković i potpredsednica, Miljana Stojanović.
 
- U narednih 5-7 dana razgovaraćemo o daljim predizbornim aktivnostima i zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u gradu sa svim relevantnim činiocima političke scene u gradu i nakon toga zajedno održati konferenciju za medije i saopštiti dalje korake – kažu iz ove političke grupacije.
 
Kako se navodi, osnov za pregovore sa drugim političkim organizacijama će biti poštovanje osnovnih programskih načela GG “Vranje Vranjancima“.
 
To su, pre svega, socijalna jednakost i solidarnost za sve građane, jačanje integracije lokalne samouprave, jačanje i razvoj lokalnih privrednih resursa, privredni razvoj sa akcentom na agrar i opstanak mladih na selu.
 
Takođe, ova grupa građana se zalaže da Vranje postane univerzitetski grad, a da se planiranje srednjeg i visokog obrazovanja vrši shodno potrebama lokalnog razvoja.
 
Gradski odbor Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju i GG “Vranje Vranjancima” predali su 8. marta zajedničku odborničku listu Gradskoj izbornoj komisiji za predstojeće lokalne izbore.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: