Definitivno: Mlađi učenici u učionicama, stariji i u ŠKOLI I ONLAJN

Lokalne vesti - Utorak 11.08.2020 - 12:18

Učenici od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u učionicama, gde će maksimalno moći da ih bude 15, odlučio je danas Krizni štab.

Mlađi će imati najviše četiri časa FOTO. Getty Images Mlađi će imati najviše četiri časa FOTO. Getty Images
Imaće najviše četiri časa koji će biti skraćeni do 30 minuta. Nastava će se sprovoditi uz poštovanje svih mera da bi se smanjio rizik od respiratornih infekcija.
 
Stariji razredi će boraviti u školama uz iste mere prevencije, ali će imati kombinaciju onlajn nastave i nastave u školskoj sredini.
 
Epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će najmlađi đaci najvećim delom pohađati nastavu u školskoj sredini jer je procenjeno da je to za njih najbolje.
 
Naglasila je da će se nastava odvijati uz poštovanje svih mera koje će maksimalno da smanje potencijalni rizik od širenja respiratornih infekcija.
 
- Poštovaće se svi principi koji maksimalno smanjuju fizičku mogućnost prenošenja ovog agensa, sa maksimalnim razređenjem gustine smeštaja u učionicama, sa maksimalnim brojem đaka od 15, gde udaljenost sedenja u klupama minimalno jedan i po metar - obasnila je Darija Kisić Tepavčević za RTS.
 
Rekla je i da bi najmlađi trebalo da se naviknu na nošenje maski.
 
- I u školskoj sredini je neophodno da se maske nose, od momenta ulaska, do momenta ulaska u klupu. 
 
Takođe, prilikom pričanja, odgovaranja i svuda gde je udaljenost od druge osobe manja od jedan i po metar
 
Preporučuje se nošenje maski sve vreme bravka, međutim, kada su u pitanju đaci, moguće je da kada slušaju nastavu i sede u klupi, privremeno odlože masku - navela je zamenica direktora Instituta Batut.
 
Kada su u pitanju nastavnici i drugo osoblje, oni sve vreme boravka u školskoj sredini treba da nose maske, i to na ispravan način. Moguće je da to budu epidemiolopke, hirurške i pamučne maske.
 
Kisić Tepavčević je dodala da je odlučeno da je to najoptimalniji oblik nastave i da đaci neće menjati mesta. Nakon završetka smena biće rađene dezinfekcije.
 
Stariji razredi će se za vreme boravka u školama ponašati po istim obrascima, ali zbog brojnosti đaka i načina vršenja nastave, oni će kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu.
 
Škole će se čistiti pre početka nastave, najmanje dvaput u toku dana, i po pootrebi ukoliko to nalaže epidemiološka situacija.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: