Denziju dve godine zatvora

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.03.2019 - 22:33

Dejan Stanojević Denzi, član Gradskog veća Vranja iz redova SNS - a, osuđen je nepravosnažnom presudom u ponovljenom postupku na dve godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bio direktor Direkcije za izgradnju, potvrđeno je iz Višeg suda u Vranju.

Dejan Stanojević Denzi. Foto: OK Radio Dejan Stanojević Denzi. Foto: OK Radio

Više javno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je krivični postupak protiv Stanojevića zbog toga što je od 2006. do 2008, kada je bio direktor Direkcije, omogućio "Preduzeću za puteve" sticanje protivpravne imovinske koristi, a sud u Vranju osudio ga je, sa još nekoliko osoba, 2016. godine.

Stanojević je već bio osuđen na dve godine zatvora zbog ovog krivičnog dela, ali je Apelacioni sud u Nišu predmet vratio na ponovni postupak.

Stanojević je bio direktor Direkcije od 2004. do 2008. godine kao jedan od lidera  DSS - a u Vranju.

Sa usponom Srpske napredne stranke, pre poslednjeg izbornog ciklusa, prešao je uovu partiju.

Pored Stanojevića, Viši sud je saopštio da je krivim proglašen i Miladin Zlatanović zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Optuženi Novica Stanković, Slobodan Jnaković, Delča Stojanović i Mile Jordanović, zbog izvršenja u saizvršilaštvu produženog krivičnog dela, zloupotreba položaja odgovornog lica.

Svi optuženi su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po dve ipo godine, osim Zlatanovića, koji je osuđen na kaznu zatvora u trajanjuod jedne godine, akoju će izdržavati u prostorijama gde stanuje I to bez elektronskog nadzora.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mr. X
26.03.2019. , 09:18
Sramota! Samo dve godine?! Dve godine zatvora i pritom prima platu iz državnog budžeta i nakon oslužene kazne vraća se u stranku i na neki položaj. Ista priča kao sa tzv. profesorima iz visoke strukovne škole... Država ne dira lopove i kriminalce. Zašto ne pišete o tome što je Denzi na crno dao dozvolu Đuri za izgradnju lokala na JNA stadionu i pritom ga Đura častio sa par lokala i svotom novca... Medijski mrak vlada i u sitnim medijima, kao i u većim... Da ne pričam o urbanizmu i mup-u koliki je kriminal... Sramota..
Milos
26.03.2019. , 09:53
Sramota za pravosudje trebao je da dobije 20 godina da bude primer drugima sve je korumpirano i sudije i sudovi sramota i bruka......