Detalji istrage: I u Vranju testovi otvoreni PRE VREMENA

Lokalne vesti - Utorak 18.06.2019 - 13:35

U 15 škola u Srbiji, među kojima je i jedna u Vranju, kese sa testovima iz matematike otvorene su pre vremena, ali u prisustvu supervizora i komisije, o čemu postoje zapisnici, objavio je "Blic".

Policija će proveriti ove navode FOTO: Getty Images Policija će proveriti ove navode FOTO: Getty Images
Ipak, zadaci iz matematike najverovatnije nisu procureli iz ovih škola, jer su se "provaljeni testovi" pojavili na internetu još prethodne noći, piše "Blic".
 
- Međutim, i pored toga biće dodatno provereno šta se tačno dešavalo u tih 15 škola, od kojih su pet škola u Beogradu, dve u Subotici, dve u Pirotu, dve u Užicu i po jedna u Vranju, Prijepolju, Zrenjeninu i Putincima kod Rume - kaže izvor "Blica" blizak istrazi koju Ministratsvo prosvete sprovodi u školama širom Srbije.
 
Prema saznanjima beogradskog lista, policija istragu sprovodi u Zavodu za kvalitet i štampariju u kojoj su zadaci pripremani i štampani.
 
Polaganje testa iz matematike u okviru male mature odloženo je u utorak ujutro, jer su se prethodne noći na društvenim mrežama pojavili rukom pisani zadaci iz matematike, a kako kako se nezvanično saznaje, upravo te zadatke bi osmaci imali na testu.
 
Ministarstvo prosvete je donelo odluku u utorak rano ujutru da se test iz matematike odloži za četvrtak, od 9 do 11 časova. 
 
Takođe, Ministarstvo je donelo odluku da iz predostrožnosti povuče i kombinovani test i zameni ga rezervnim.
OK Radio, Blic

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
dositej
18.06.2019. , 23:51
Knjige braćo knjige, a ne zvona i praporci..