Dijalog o KOSOVU u Vranju: O tradicijama i tradicionalizmima

Lokalne vesti - Četvrtak 26.04.2018 - 07:20

U organizaciji Kulturnog centra Reks i Fonda B92, u saradnji sa Narodnim univerzitetom Vranje, u Galeriji ove javne ustanove će u četvrtak sa početkom u 18 časova biti organizovana diskusija pod nazivom „Kosovo u tradicijama i tradicionalizmima”.

Tradicija i tradicionalizam kao deo Tradicija i tradicionalizam kao deo "Kosovskog pitanja" FOTO: Promo
Ovaj događaj je jedan u serijalu diskusija "Reks u gostima - dijalog među dijalozima" u kojima se iz različitih društvenih i političkih pozicija i perspektiva razmatraju brojne teme sadržane unutar „Kosovskog pitanja“.
 
U diskusiji če učestvovati dr Sanja Zlatanović, etnološkinja, dr Aleksandar Pavlović, filolog, Gordana Ristić aktivistkinja NVO Generator i Sanja Stamenković aktivistkinja i kulturna organizatorka.
 
- Na razgovoru u Vranju obratićemo pažnju na izabrana znanja i iskustva naučno-istraživačkog rada i aktivističkih praksi i rezultata koji su se sa različitih stanovišta i u različitim prilikama bavili tradicijom i njenim uticajem na savremenu kulturu i politiku.
 
Pokušaćemo da analiziramo potencijale i značaj ovih iskustava za razumevanje „Kosovskog pitanja“ težeći da održimo balans između Aristotelovog imperativa: "Svi bi ljudi trebali težiti onome što je ispravno, a ne što onome što je ustaljeno." i opomene Marka Tvena „"Često je slučaj da, što je teže opravdati tradicionalni običaj, teže ga se rešiti." – poručuju organizatori.
 
Ovaj projekat Govornih programa Kulturnog centra Reks podržan je od Fondacije za otvoreno društvo Srbija.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: