Đilas: DS u Vranju ima ogroman potencijal

Lokalne vesti - Petak 16.08.2013 - 01:23

Predsednik DS Dragan Đilas podsetio je prilikom posete Vranju na greške koje su demokrate pravile u prošlosti, a kada je reč o jugu Srbije.

Đilas i Stefanović Đilas i Stefanović

On je kazao da su sada prve asocijacije na Vranje paljevine automobila, pozorišta i krađe konjaka.

– Neosporno je da je „Simpo“ simbol Vranja, ali niko od nas nije seo ni sa kim da porazgovara o problemima u poslovanju „Simpa“ i planovima za budućnost.

Najlakše je pred svake izbore podeliti plate kako bi radnici glasali za SPS, ali evo dokle je ta kompanija došla sa dugovima.

Mi smo pre pet godina napravili veliku grešku kada smo imali najveći broj glasova, a odlučili da DS nema gradonačelnika Vranja. Dok ja budem predsednik demokrata, to se više nikada neće desiti – kaže Đilas.

On navodi da se danas DS najiskrenije zalaže za decentralizaciju i ulaganje u regionalne centre.

– Mi u planu i programu nemamo kanal do Egejskog mora kako bi Vranje postalo luka, jer je to samo priča za decu.

Ovde treba konkretno ulagati u privredu i obrazovanje, ali svega toga neće biti dok se pre svega decentralizacija finansija ne odradi. Prebaciti pare opštinama i gradovima, pa neka oni sami raspoređuju sredstva.

Ne možemo mi u Beogradu bolje znati od predsednika neke opštine šta je u njegovom mestu potrebno odraditi.

Nije logično da nešto što ima dete u Beogradu nema dete i u Vranju, a situacija je sada takva – ističe Đilas.

Govoreći o trenutnom položaju i političkom uticaju DS-a u Vranju, Đilas je kazao da vranjske demokrate imaju veliki potencijal da uspešno rukovode gradom, tim pre što od 21 člana, njih 19 ima visoko obrazovanje.

– Vranje je jedan od retkih gradova u Srbiji o kome se piše u velikim medijima, ali na žalost o podmetnutim bombama, zapaljenim automobilima i pozorištu i o tome da li je gradonačelnik ukrao konjak ili nije.

To je katastrofa, a onda kada neko uđe u Vranje kao ja sada, na ulicama ne zna da li postoji pešački prelaz ili ne.

Niko neće da iscrta pešačke prelaze koje je sprala kiša, jer je tobože Vranje siromašno.

E pa nije, siromašno je za mnoge druge stvari, a ne za osnovne uslove života.

Treba krenuti od najsitnijih stvari, dakle, ’ajmo da iscrtamo najpre pešačke prelaze da građani budu bezbedni, pa onda sve ostalo.

Mnogo smo svi iz DS-a grešili, ali i sadašnja vlast nije bolja.

Mi smo u ovom trenutku mnogo jači i spremniji da živote građana učinimo kvalitetnijim, jer smo se naučili na sopstvenim greškama – kaže Đilas, dodajući na kraju da od GrO DS u Vranju očekuje veći broj glasova na narednim izborima i izlazak iz opozicije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: