Dim iz Nectarovog dimnjaka širi se Hanom: Ljudi ogorčeni i zabrinuti

Lokalne vesti - Četvrtak 16.07.2020 - 20:35

U četvrtak ujutru Vladičin Han, a naročito dva naselja Kula i Rosulja, osvanuli su u dimu koji kulja iz kotlarnice „Nectara“.

Nektarov dimnjak. Foto: S.Tasić/OK Radio Nektarov dimnjak. Foto: S.Tasić/OK Radio

Gust crn dim izbijao je iz dimnjaka, a čađ i nesnosni smrad širili su se okolo.

Žitelji ovog dela Hana već više godina ukazuju na ovaj problem, te je pod pritiskom javnosti i ranijih peticija da se nešto uradi po ovom pitanju, “Nectar”  pre tri godine zamenio gorionike na dimnjaku, uz tvrdnju direktora Milovana Rankovića, da  zagađenja neće biti i da se čestice dima koje iz njega izlaze nalaze u dozvoljenim količinama.

Investicija u nove gorionike koštala je “Nectar” 100.000 evra.

Šta se sada dogodilo sa dimnjakom, da li je reč o nekoj havariji, pojasnili su predstavnici ove kompanije.

- Došlo do manjeg kvara na dimnjaku koji je odmah otklonjen.

Žao nam je da je ovaj manji kvar uznemirio naše sugrađane ali je brzom
reakcijom odmah saniran.

Kompanija "Nectar" takođe ulaže 4 miliona eura u biogasno postrojenje u Vladičinom Hanu koja će biti završeno do kraja godine sa ciljem proizvodnje zelene energije, jer nam je zaštita životne sredine izuzetno važna - navodi se u saopštenju.

“Nectar” iz Bačke Palanke je inače jedan od vodećih proizvođača sokova u regionu, a njegova fabrika voćnih koncetrata u Vladičinom Hanu najveća je u jugoistočnoj Evropi.


  

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: