DIMITRIJEVIĆ: Ne mogu da ih teram na ostavke, to je moralni čin!

Lokalne vesti - Utorak 27.03.2018 - 09:54

Nebojša Dimitrijević, direktor opšte bolnice u Leskovcu koji je dobio zaduženje od Ministarstva zdravlja da uvede red u Zdravstveni centar Vranje, održao je sastanak sa načelnicima odeljenja i direktorom Draganom Veličkovićem i najavio da bi neki od njih mogli da podnesu ostavke.

Ko će prvi podneti ostavku? Foto: S.Tasić/OK Radio Ko će prvi podneti ostavku? Foto: S.Tasić/OK Radio

Dimitrijević pojašnjava da je obišao odeljenja i službe koji su imali probleme i na kojima je od početka godine bilo tri smrtna slučaja.

- Razgovarao sam sa načelnicom hitne pomoći i ginekologije, gde je bilo slučajeva smrti pacijenata.

Bilo je reči o njihovoj odgovornosti. Pokušali smo da nađemo rešenje da se uspostavi sistem da se takve stvari više ne dešavaju.

Ja sam juče izneo neke predloge, kako bi to trebalo da se uredi i funkcioniše i da načelnici odeljenja na kojima su se dogodili incidenti  podnesu ostavke, kao moralni čin
- kaže Dimitrijević.

On podseća da će sudski procesi u vezi smrtnih slučajev atrajati, ali da u ZC mora da se odmah reaguje, kako se takve situacije ne bi više ponavljale.

Dimitrijević kaže da je u toku konsolidacija redova u ZC Vranje, ali i napominje, da pretpostavlja da će načelnici  dati ostavke.

- Ukoliko načelnici ne žele da da daju ostavku, onda će direktor morati da predloži da se oni smene, a ukoliko on to ne želi, onda ću ja predložiti da se on smeni.

Jednostavno to je takva procedura i „komanda“ odgovornost
- napominje Dimitrijević.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: