Dinamo pita gradsku i sportsku javnost: DOKLE VIŠE OVAKO?

Lokalne vesti - Utorak 11.06.2019 - 10:57

Uprava FK Dinama iz Vranja analizirala je i sumirala proteklu sezonu na sednici Upravnog odbora i za javnosti izdala saopštenje koje je objavljeno na zvaničnoj fejsbuk stranici kluba.

Uprava Dinama FOTO: G. Mitić/OK Radio Uprava Dinama FOTO: G. Mitić/OK Radio
U saopštenju se polazi od istorijskog uspeha kluba – plasmana u Super ligu Srbije, od kada, kako se konstatuje, počinju muke Dinama.
 
Uprava kluba u saopštenju izlaže „deo nepravdi“ koje su ih zadesile u protekloj fudbalskoj sezoni i polazi od uskraćivanja finansijske pomoći od strane grada Vranja, zbog čega su pripreme za prvenstvo započete bez materijalnih sredstava.
 
Kako stadioni u Vranju nisu zadovoljavali propise Super lige, Dinamo je bio prinuđen da utakmice igra u Surdulici.
 
- Potpisali smo tipski ugovor sa FK Radnik iz Surdulice, da koristimo njihov teren u rasporedu domaćinstva na 40 kilometara od Vranja
 
Tada su naše muke postale još veće, mada smo računali i na njihovu pomoć, ako ne a ono savetom igranja Super lige Srbije. 
 
Otišli smo “mečki na rupu“, sve je ličilo na to da „komšiji crkne krava“. Od uslova do fakturisanja izmišljenih troškova – stoji u saopštenju.
 
U međuvremenu je Republika donela odluku o gradnji novih stadiona po Srbiji i u Dinamu veruju da se Vranje našlo na tom spisku upravo zbog uspeha FK Dinamo
 
Klub ističe i da veliku zahvalnost duguje i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čijim su angažovanjem dobili određena finansijska sredstva i sponzora „MTS -Telekom Srbija“.
 
U međuvremenu je započeto i renoviranje stadiona „Jumka“ u Vranju na kome je Dinamo zaigrao tek na kraju sezone.
 
Tokom sezone, konstatuje se, Dinamo je doživeo mnoge neprijatnosti, „čudno dosuđene penale“, fudbalske nesreće - primanja golova u poslednjim minutima utakmice, dok su rivali od Vranjanaca tražili lake bodove, što suđenjem, što kvalitetom.
 
- U tom pritisku je jako teško igrati i takmičiti se. Igranje bez naše verne publike na tuđem terenu kao domaćin i nervoza nepravdom načinjena samo je podizala tenziju kojoj smo svi u klubu bili podložni. 
 
Čak smo kažnjavani i od strane FS Srbije za insinuaciju lažiranih rezultata za utakmice protiv FK Parizan i FK Radnički bez ijednog dokaza na osnovu “rekla – kazala“ i navodno nekog dopisa iz UEFA koji nikad niko nije video ili od nas zatražio zvaničnu izjavu – navodi se u saopštenju.
 
Dinamova inače loša finansijska situacija dodatno je pogoršana milionskim kaznama koje je klubu izrekla Disciplinska komisija FSS, što je, kako se ističe, uticalo i na ponašanje predsednika kluba Dragana Antića, koji je i sam kažnjavan u više navrata.
 
- Posle jedne utakmice u Surdulici, (kažnjen je) zabranom obavljanja funkcija u našem sportu
 
Preoštro, mi smo i dalje mišljenja da su hteli da nas oslabe. Na konto žalbe, kazna je smanjena i on se vratio na svoje mesto na klupi – kažu iz Dinama.
 
Uprava navodi i da je ključni momenat došao u vreme baraž utakmice za popunu Super lige Srbije protiv Inđije.
 
- Sudijska komisija za delegiranje sudija je za najvažniju utakmicu sezone delegirala sudiju iz Novog Sada
 
Nismo se bavili saopštenjima, izjavama ali... Drugi minut, na odbranjeni penal, sudija ga na takvoj utakmici ponavlja, u 14 minutu imali smo već tri žuta kartona, a onda isključenje našeg igrača koji je od strane igrača Inđije Anđelkovića, sve vreme bio pljuvan i udaran
 
Utakmica se završila tako što je ceo stručni štab FK“ Dinamo bio na toj utakmici isključen – stoji u saopštenju.
 
Nagomilana nervoza tokom cele sezone se najviše odrazila na šefa stručnog štaba Dragana Antića, koji je, uz čestitke protivniku, dao i izjave vezane za te dve utakmice i osvrnuo se na celu sezonu.
 
- Mi koji se poznajemo, znamo sve njegove kvalitete, mane, neobuzdanog južnog temperamenta, osetljivog na toliku količinu nepravdi, možda je nešto izjavio što se čelnicima FS Srbije nije svidelo. 
 
Jer kako protumačiti kaznu od 15 meseci zabrane funkcionisanja u fudbalu u novčanu kaznu od 1.000.000 dinara, na osnovu novinarskog članka.
 
Novinarska slobodna interpretacija, i neke izjave, je dovela do ovog. 
 
Predsednik komisije Žarko Stevanović inače sudija po profesiji, je zajedno sa članovima komisije odredio ovako drakonsku kaznu, na osnovu novinarskog članka, a da nije ni pozvao našeg predsednika da da izjavu povodom slučaja – kažu iz uprave Dinama.
 
Na kraju, klub izražava bojazan da neko hoće „namerno da uništi“ FK Dinamo, što potkrepljuje činjenicom da je pokrenuta inicijativa da se proveri da li stadion „Jumka“ zadovoljava uslove za igranje u Prvoj ligi Srbije.
 
- Grad Vranje zaslužuje Super ligu Srbije, trudićemo se da se brzo reorganizujemo, spremimo tim za nove borbe i hitan povratak u elitno takmičenje
 
Neće nas ništa pokolebati. Grad će dobiti stadion. A šta je stadion bez fudbalskog kluba
 
Zato svim zlim jezicima: Dokle više ovako – pitanje je kojim se zaključuje saopštenje Dinama koje potpisuju predsednik Skupštine i član Upravnig odbora kluba Vojislav Veličković i sportski direktor Marko Antić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: