Disić: Nakon usvajanja UPPR-a SIMPO potpuno stabilan

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.09.2019 - 21:57

Kompanija „Simpo“ iz Vranja, nakon usvajanja Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), radi punom parom i do kraja godine ima sklopljene poslove u punom kapacitetu, izjavio je generalni direktor kompanije Slađan Disić.

Gradsko rukovodstvo u poseti Gradsko rukovodstvo u poseti
Pravosnažnošću UPPR-a, „Simpo“ redovno izmiruje sve svoje obaveze prema javnim preduzećima, lokalnim poreskim administracijama i svim svojim poveriocima, ističe generalni direktor ocenjujući da je kompanija sada potpuno stabilna i ekonomski održiva.
 
Slađan Disić je predstavnike rukovodstva Grada Vranja, tokom obilaska proizvodnih pogona, upoznao sa rezultatima i planovima „Simpa“ u narednom periodu i zahvalio se na podršci tokom realizacije UPPR-a.
 
- „Simpo“ ima tržište, zahtevne i relevantne kupce i trenutno smo u situaciji da iz svog tekućeg poslovanja izmiruje sve svoje obaveze.
 
U takvoj situaciji, „Simpo“ uplaćivanjem svojih obaveza pruža direktnu i indirektnu podršku lokalnoj samoupravi u svim sredinama gde ima svoja predstavništva, pogone i salone – rekao je direktor kompanije.
 
Vranjska kompanija ima sklopljene poslove u redovnom plasmanu i opremanju hotela i studentskog doma u Dablinu, hotela „Slavija“ u Budvi i hotela u Vranju, a krenulo se i u posao opremanja renovirane zgrade vranjskog pozorišta, navodi Disić.
 
PLATE
Plate zaposlenih u „Simpu“ zavise od izvršenja normativa i plana realizacije, i kreću se od 31.000 do 35.000 dinara u proseku na mesečnom nivou, a Slađan DIsić navodi da je moguće da do kraja godine budu i veće. Plata generalnog direktora i izvršnih direktora je jednaka i iznosi prosečno 97.000 dinara mesečno, navodi direktor demantujući pisanja pojedinih medija i tvrdi da je to lako proverljivo u Poreskoj upravi.
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je konstatovao da „Simpo“ ostaje motor razvoja Vranja i celog okruga i prepoznatljivi brend.
 
- Mogu da razumem kroz šta je prošao generalni direktor jer sam i ja prošao kroz sličan proces obezbeđivanja stabilnosti sistema i istovremeno vraćanja dugova.
 
Najbitnije je da „Simpo“ od 1. maja redovno plaća sve svoje obaveze što znači i veći izvorni prihod za lokalnu samoupravu – rekao je gradonačelnik.
 
On se zahvalio i državnom vrhu što je prepoznao značaj „Simpa“ za Vranje i celu Srbiju.
 
Narodni poslanik Slaviša Bulatović je kazao da je boljitak u "Simpu" krenuo nakon posete Aleksandra Vučića 2014. godine, kada je obećao promenu odnosa prema jugu Srbije.
 
- Danas je očuvan proces proizvodnje i ovi ljudi ovde, na čelu sa generalnim direktorom i rukovodstvom fabrike su dokaz da država ovde prisutna i da se ozbiljno radi - istakao je Bulatović.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Stojadin Mitić
16.09.2019. , 17:38
Plate su čak i ispod 20000din.,a ne 31-35000din.To dotični gospodin iznosi neistine o visini plata!!!
Stojadin Mitić
16.09.2019. , 17:38
Plate su čak i ispod 20000din.,a ne 31-35000din.To dotični gospodin iznosi neistine o visini plata!!!