DIVAC FONDACIJA pomaže najugroženijim Vranjancima

Lokalne vesti - Utorak 28.07.2020 - 11:19

organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac i lokalnih partnera obezbeđeni su paketi pomoći za najugroženije građane Vranja i okoline.

U Vranju će biti podeljeno više od 900 paketa FOTO: Fondacija Ana i Vlade Divac U Vranju će biti podeljeno više od 900 paketa FOTO: Fondacija Ana i Vlade Divac
U Vranju će biti podeljeno više od 900 paketa namenjenih višestruko ugroženim građanima – osobama sa smetnjama u razvoju, obolelima od cerebralne paralize i dečje paralize, multiple skleroze, seoskim domaćinstvima sa niskim primanjima, korisnicima narodne kuhinje.
 
Zbog trenutne situacije sa epidemijom kovid 19 volonteri lokalnih udruženja Centar za društvene integracije, Udruženje za multiplu sklerozu Pčinjskog okruga, Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih, ŠOSO "Vule Antić", Savez slepih, Sunce - Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu, Narodna kuhinja – Crveni krst, MNRO Vranje i udruženje ROMI isporučiće deo paketa korisnicima na kućne adrese i sa minimalnim brojem dolazaka u udruženja kako bi se rizik izlaganja najugroženijih grupa virusu sveo na minimum.
 
- Pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac, Grupe 484 i Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji u ovom trenutku je od velikog značaja za porodice iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva. 
 
Ova pomoć predstavlja i poruku solidarnosti u prevazilaženju  krize izazvane korona virusom. Volonteri  i aktivisti Centra za društvene integracije isporučiće tokom narednih dana pakete pomoći korisnicima na kućne adrese, poštujući mere zaštite, kako bi se izlaganje virosu svelo na minimum - rekla je Anita Stojanović, predsednica Centra za društvene integracije.
 
Cilj ovog projekta je pomoć porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla
 
Građani Srbije iz osetljivih kategorija posebno su pogođeni krizom izazvanom koronavirusom i potrebna im je dodatna briga i podrška
 
Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, te pojedincima koji žive i rade na ulici
 
Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.
 
- U toku je drugi krug podele paketa našim najugroženijim sugrađanima i to u Šapcu, Užicu, Priboju, Vranju, Beogradu i Ćupriji
 
Tokom juna prvi paketi su podeljeniu sedam gradova Srbije - u Somboru, Leskovcu, Beogradu, Subotici, Somboru, Čačku, Nišu, Leskovcu i Prokuplju
 
Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim partnerima na projektu - Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške u Srbiji - rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac. 
 
Porast straha, depresije i neizvesnosti, usled pandemije Kovida 19, dodatno otežavaju život ovih porodica. 
 
Vrednost projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ iznosi 200.000 evra, a obezbedila ih je Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: