Do kraja godine BESPLATNI tumor markeri

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.09.2018 - 07:07

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda koja je u Zdravstvenom centru (ZC) u Vranju organizovana u nedelju, 23. septembra, izvršen je ukupno 551 pregled.

U nedelju izvršen 551 pregled FOTO: S. Tasić/OK Radio U nedelju izvršen 551 pregled FOTO: S. Tasić/OK Radio
Od toga, urađen je 91 PSA tumorski marker za prostatu, 125 CA tumorskih markera jajnika i 69 CEA opštih tumorskih markera, 210 pacijenata je uradilo kompletnu krvnu sliku kao i 106 internističkih pregleda
 
Rezultati analiza tumorskih markera biće gotovi u sredu, 26. septembra, kažu iz ZC Vranje.
 
Akciju besplatnih preventivnih pregleda realizovalo je 29 zdravstvenih radnika i saradnika iz primarne i sekundarne zdravstvene zaštite Zdravstvenog centra Vranje.
 
U cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, ove preglede organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
 
Ovo je deseta akcija po redu a do sada je, u devet akcija, pregledano 170 hiljada građana Srbije.
 
Kako je najavljeno, svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja bude organizovalo do kraja 2018. godine biće deo kampanje „Rak je izlečiv“ koju ministarstvo organizuje sa Radio-televizijom Srbije i biće organizovani svake treće nedelje u mesecu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: