Do kraja godine Vranje dobija jedno od NAJSAVREMENIJIH POZORIŠTA (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Četvrtak 25.07.2019 - 10:41

Radovi na trećoj fazi rekonstrukcije zgrade Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju teku po utvrđenoj dinamici, tako da se završetak posla očekuje najkasnije do kraja godine, kažu nadležni.

Obilazak treće faze rekonstrukcije FOTO: D. Ristić/OK Radio Obilazak treće faze rekonstrukcije FOTO: D. Ristić/OK Radio
Radove na trećoj fazi rekonstrukcije pozorišne zgrade obišli su narodni poslanik Slaviša Bulatović, zamenik gradonačelnika Nenad Antić, gradska većnica za kulturu Zorica Jović i drugi gradski funkcioneri.
 
Ova poslednja faza, vredna 120 miliona dinara, obuhvata opremanje svih prostorija, tehničko opremanje i montiranje scenske opreme.
 
Tačan rok za završetak radova nije utvrđen jer je ugovor više puta aneksiran, ali nije isključeno ni da bi zgrada mogla biti otvorena i za „Borine pozorišne dane“ u oktobru.
 
Radnici trenutno rade na postavljanju motora na kuli, a uskoro bi trebalo da bude postavljena i, kako je rečeno, najsavremenija bina.
 
Dinamika radova odvija se po planu i celokupan posao bi trebalo da bude završen najdalje do kraja godine, rekla je većnica Zorica Jović.
 
- Republika Srbija je izdvojila 170 miliona dinara za poslednji deo radova na rekonstrukciji, za šta zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.
 
Osim pozorišta, naši građani će naredne godine dobiti i bioskop i već se uveliko radi na nabavci projektora – rekla je većnica.
 
Ovo će biti jedna od najsavremenijih pozorišnih zgrada u Srbiji, istakao je direktor Pozorišta „Bora Stanković“, Nenad Jović.
 
- Imaćemo rotacionu scenu, čime se mali broj pozorišta u zemlji može pohvaliti, a vrednost scenske opreme će biti oko milion evra – rekao je direktor.
 
Narodni poslanik Slaviša Bulatović je rekao da će završetak pozorišne zgrade sigurno obeležiti prvi mandat gradonačelnika Slobodana MIlenkovića i gradske vlasti.
 
- Ovo je samo jedan od primera da je država u Vranju mnogo prisutnija nego u godinama iza nas.
 
Ono što smo do sada uradili daje nam dovoljno razloga da verujemo da će to prisustvo biti još veće jer je država u radu ovog rukovodstva prepoznala odgovornost, a verujem da će to prepoznati i građani bez čije podrške ni mi ne možemo da radimo – poručio je poslanik Bulatović.
 

Foto Galerija

Treća faza rekonstrukcije Pozorišta

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: