Dobijamo dve nove REGIONALNE TELEVIZIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 09.08.2018 - 11:56

Vranje - Na konkursu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) za dodelu TV frekvencija za područje regiona, javile su se dve medijske kuće, saopštilo je ovo telo.

Dve prijavljene televizije za dve dozvole FOTO: Getty Images Dve prijavljene televizije za dve dozvole FOTO: Getty Images
REM je objavio listu prijavljenih medijskih kuća za dodelu nacionalnih i regionalnih televizijskih frekvencija, kao i frekvencija za medijske usluge radija.
 
Za emitovanje sa Besne Kobile, blagovremene prijave su podneli TV „Vranjska plus“ i „Kopernikus Cable Network“.
 
Radi se o takozvanom „zemaljskom“ ili terestrijalnom emitovanju TV programa, a prema objavljenoj listi, za područje našeg regiona je predviđeno izdavanje dve dozvole.
 
Kako je najavljeno, Savet REM-a obaviće javne razgovore sa podnosiocima prijava pre odlučivanja o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja.
 
Savet će, nakon razmatranja prijava sa objavljene liste kao i uslova i propisanih kriterijuma za dobijanje dozvole za pružanje medijskih usluga, doneti rešenje o izdavanju dozvola.
 
Do sada je dozvolu za terestrijalno emitovanje TV programa na području regiona imala samo RTV Vranje.
 
Dozvolom je definisano pokrivanje TV signalom sa Besne Kobile, područja Bosilegrada, Bujanovca, Crne Trave, Preševa, Surdulice, Trgovišta, Vladičinog Hana i Vranja
 
Na konkursu za dodelu nacionalne frekvencije, kojim je predviđeno izdavanje jedne dozvole, prijavili su se Radiodifuzno preduzeće "Studio B", RTV "BK Telekom" d.o.o. Beograd, "LTR" mediji i komunikacija d.o.o. Beograd i "Kopernikus Cable Network" d.o.o. Niš.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
NN
09.08.2018. , 17:21
"Do sada je dozvolu za terestrijalno emitovanje TV programa na području regiona imala samo RTV Vranje". I RTV RITAM gospodo,KAO i TV Bujanovac, TV Presevo ako vec spominjate region.Informišite tačno.