Dobrovoljno služenje vojnog roka: Pojednostavljen prijem u VS, povećana plata

Lokalne vesti - Subota 27.11.2021 - 11:29

Kandidati koji žele da dobrovoljno odsluže vojni rok pod oružjem imaju priliku da se narednih dana prijave kako bi u stroj Vojske Srbije stali još tokom decembra ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

FOTO: Ministarstvo odbrane FOTO: Ministarstvo odbrane
U saopštenju se navodi da su, pored olakšanih procedura prijavljivanja za dobrovoljno služenje, značajno povećane plate, ali i ubrzan i pojednostavljen postupak za prijem u radni odnos u Vojsku Srbije za zainteresovane po završetku služenja vojnog roka.
 
Dobrovoljno služenje će mladim vojnicima biti i značajno finansijski isplativije jer će, umesto dosadašnjih 22.000, u proseku mesečno dobijati oko 35.000 dinara.
 
Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave od sada je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Pošta Srbije širom zemlje.
 
Više informacija u vezi sa novim konceptom dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem zainteresovani kandidati mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama ili putem telefona koje mogu pronaći na ovom LINKU.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: