Dodeljena SRETENJSKA ODLIKOVANJA: Među dobitnicima i Vranjanci

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.02.2021 - 14:05

Dr Stefana Mladenovič, lekarka ZC Vranje i Miroljub Aleksić, biznismen, dobitnici su Sretenjskih odlikovanja za 2021. godinu.

Sa dodele priznanja FOTO: RTS/Screenshot Sa dodele priznanja FOTO: RTS/Screenshot
Njima je, među nekoliko desetina drugih dobitnika, priznanja uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na svečanosti u palati "Srbija".
 
Dr Stefana Mladenović, koordinatorka vranjske kovid ambulante, dobitnica je zlatne medalje za zasluge u borbu protiv kovida, a povodom Dana državnosti Republike Srbije
 
Zlatnu medalju za zasluge dobio je i Miroljub Aleksić, vlasnik "Alco" grupe.
 
Takođe, zlatnom medaljom za zasluge u borbu protiv kovida, odlikovana je i dr Danijela Petrović, lekarka Zdravstvenog centra Surdulica.
 
Nakon intonacije državne himne "Bože pravde", na svečanosti se prisutnima obratio predsednik Aleksandar Vučić, koji je pozdravio sve laureate.
 
- Danas je veliki dan, dan kada se rađala Srbija. Dan kada je Crni Đorđe podigao ustanak, ali i dan kada smo dobili novi i savremeni ustav
 
Takođe, danas je dan kada gledamo u budućnost, kada gledamo šta ćemo ostaviti našoj deci - rekao je predsednik.
 
On se posebno zahvalio lekarima koji su se svakoga dana borili protiv virusa korona, i ponovio je da Srbija nikada neće zaboraviti one koji su dali živote u borbi sa pandemijom.
 
Među nagrađenima su i režiser Emir Kusturica, frontmen grupe "Riblja čorba" Borislav Bora Đorđević, kao i ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov, autor spomenika Stefanu Nemanji.
 
Karađorđevom zvezdom odlikovani su režiser filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević, zatim i Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga, i Milan Cile Marinković.
 
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, Prokopos Pavlopulos, Nikos Hristodulidis, akademik Manana Popova i Stefan Milenković takođe su dobili najviša odlikovanja naše zemlje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Prijatelj
15.02.2021. , 13:23
Poštovani Napravili ste ogroman propust. Dr. Dragan Mikić koji je NAGRADJEN, radi na VMA rodjeni je Vranjanac. Čovek koji je pre par godina dobio za Dan grada Vranja nagradu za zasluge i mnogo što šta. Žalosno je ne pomenuti. Hvala
Prijatelj
15.02.2021. , 13:23
Poštovani Napravili ste ogroman propust. Dr. Dragan Mikić koji je NAGRADJEN, radi na VMA rodjeni je Vranjanac. Čovek koji je pre par godina dobio za Dan grada Vranja nagradu za zasluge i mnogo što šta. Žalosno je ne pomenuti. Hvala