DOJENJE TEMELJ ŽIVOTA: Najmlađi Vranjanci pobrali nagrade

Lokalne vesti - Petak 18.01.2019 - 13:40

Nakon raspisivanja konkursa za izbor najboljih likovnih radova na temu: “Dojenje - temelj života” u Zavodu za javno zdravlje Vranje, u kategoriji dece predškolskog uzrasta, uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i u kategoriji V do VIII razreda osnovne škole, Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” je nagradio decu, među kojima su i učenici iz Vranja.

Deca iz Vranja znaju značaj dojenja. Foto: Thinkstock Deca iz Vranja znaju značaj dojenja. Foto: Thinkstock

U kategoriji likovnih radova drugo mesto osvojila je Sara Todorović, učenica četvrtog razreda OŠ “Dositej Obradović” iz Vranja.

Takođe, u kategoriji likovnih radova, ali za decu od petog do osmog razreda, druga mesta osvojile su učenice petog razreda Lana Nešić i Luna MItrović iz OŠ “Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje.

U kategoriji predškolskog uzrasta,  nagradu za svoj likovni rad i drugo mesto osvojila je Sara Nedeljković,  koja pohađa vrtić “Boško Buha u Vranju”.

Na konkurs je ukupno pristiglo 157 radova od toga 131 likovni rad (od čega 56 iz predškolskih ustanova, 46 od prvog do četvrtog razreda i 29 od petog do osmog razreda osnovnih škola) i 26 literarnih radova (od čega 10 od prvog do četvrtog razreda i 16 od petog do osmog razreda osnovnih škola).

Radovi su pristigli iz 10 okružnih instituta i zavoda (29  predškolskih ustanova i 26 osnovnih škola).

U okviru svake kategorije izabrani su najbolji radovi.

Radove je ocenjivao Žiri u sastavu: dr sc. med. Jelena Gudelj Rakić, spec. higijene; Tatjana Šljivar, dipl. istoričar umetnosti; Milica Salaški, master lik. umet. i mr sc. Nadežda Nikolić, biolog iz Centra za promociju zdravlja.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: