Doktorski evro - sevdah

Lokalne vesti - Sreda 14.08.2013 - 10:20

Pedijatar Vesna Tričković obavezni je lekar u ekspediciji KUD „Sevdah“ iz Vranja, koja se trenutno nalazi na gostovanju u Italiji, na Međunarodnoj smotri folklora. .

"Sevdah" pre polaska za Italiju foto RTV Vranje

Vest ne bi izazvala nikakvu pažnju da Vesna nije supruga predsednika Skupštine grada i šefa GrO SNS-a u Vranju Dejana Tričkovića.

Uz to, prema za sada neproverenim pričama, Tričkovićeva je putovanje povela i svoje dete, koje je doduše član „Sevdaha“, sa ulogom u programu, ali i lepo finansijski prošla: devet dnevnica po 45 evra i oko 200 evra nadoknade za posao koji je tamo radila, ili ukupno oko 600 evra za devet dana posla.

- To nije tačna priča. Moja supruga dobila je samo 180 evra i ni evro preko, o čemu govore i pisani tragovi - kaže Tričković.

Priča je utoliko čudnija što je do sada, godinama, sa folklornim ansamblom KUD „Sevdah“ stalno putovao dermatolog Srđan Tomić, poznat inače i kao vrstan muzičar.

Tričkovićeva je u Italiji, pa je nedostupna za komentar, a Tomić je odbio da komentariše ovu situaciju, jer se nalazi na odmoru.

Na pitanje odakle novac odgovara gradska većnica Maja Ristić (SNS) koja kaže da je putovanje u Italiju projekt "Sevdaha" koji je grad finansirao sa oko 250.000 dinara.

Dobro, ali kako je došlo do toga da baš Tričkovićeva putuje sa „Sevdahom“ u Italiju, i nema li iza ove priče i malo političke zloupotrebe, glede realne moći koju poseduje njen suprug?

Šef vranjskih naprednjaka Dejan Tričković kaže da on ni na jedan način nije odlučivao o tome da li će njegova supruga da prihvatii ponuđeni posao.

- Sve je išlo regularno, „Sevdah“ je od Doma zdravlja tražio lekara, budući da je reč o mladim ljudima, od kojih mnogi nemaju ni 18 godina, izbor je pao na pedijatra, i moja supruga je to prihvatila jer niko drugi to nije hteo.

Što se neko nije pitao kako nam je bilo kad je ona, za kaznu što sam ja preuzeo odbor naprednjaka pre izbora, premeštena u Vranjsku Banju? Što se neko ne pita koliko nam je to tada poremetilo život? - pita se Tričković.

I u Domu zdravlja, manje više, potvrđuju njegovu priču.

Načelnica Gordana Srbinac Nikolić kaže da je ona dobila naređenje od direktora Mladenovića da izabere lekara za put u Italiju, da je ona to predložila svim doktorima, ali da se samo Tričkovićeva javila.

- Mnogi ljudi su na odmoru, tako da nije bilo drugih zainteresovanih - kaže Srbinac Nikolić, koja je propustila da odgovori na pitanje da li je Vesna Tričković stvarno na plaćenom odsustvu dok radi jedan u osnovi privatan posao za koji je posebno plaćena, ili je na, recimo, odmoru.

- Moja supruga u Italiju je otišla po potrebi posla, dakle službeno, zadužila je lekove, sanitetski materijal i sve što je potrebno. To bi radio i svaki drugi lekar. Nažalost, dogodilo se da ona tamo ima i dosta posla - objašnjava Tričković.

I tako, možda je Vesna Tričković nešto kriva, a možda i nije dgovorna.

Treba se samo setiti „Lekara ljubavi“, kada su u vranjskom zdravstvu glave padale oko toga ko će pre voditi decu sa Pahomijem u Grčku na more. Svoju i tuđu.

Ali, Dejan Tričković nečija je meta. Iako su u SNS-u tvrdili, koliko prošle nedelje, da se u stranci ništa ne dešava, tamo ipak vri kao u loncu.

Sada se jasno vidi da je zavesa dignuta. Samo je pitanje da li ćemo narednih dana imati prilike da javno gledamo dramu, ili pak samo uobičajenu otužnu farsu.

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: