Dom učenika Vranje domaćin REGIONALNE DOMIJADE

Lokalne vesti - Petak 29.03.2019 - 11:28

U subotu, 30. marta, Dom učenika Vranje će biti domaćin 24. po redu Regionalne domijade.

Očekuje se 500 takmičara FOTO: Dom učenika Vranje Očekuje se 500 takmičara FOTO: Dom učenika Vranje
Na ovoj sportskoj smotri učestvuju učenici iz domova srednjih škola jugoistočnog regiona Srbije, od Zaječara do Vranja.
 
Prema rečima Maje Ristić, direktorke Doma učenika Vranje, učešće u takmičenjima će uzeti predstavnici 13 od 15 domova učenika na ovom području sa 500 učesnika.
 
Takmičenja će biti organizovana u šest sportskih disciplina: mali fudbal u ženskoj i muškoj konkurenciji, odbojka u ženskoj i muškoj konkurenciji, košarka u ženskoj i muškoj konkurenciji, zatim streljaštvo u ženskoj, muškoj i pojedinačnoj konkurenciji, stoni tenis u ženskoj, muškoj i pojedinačnoj konkurenciji i šah, takođe u sve tri konkurencije.
 
- Dom učenika Vranje je prošle godine osvojio titulu u malom fudbalu, koju smo potvrdili i na Republičkoj domijadi, tako da ove godine na domaćem terenu branimo titulu, a nadamo se dobrim rezultatima i u drugim sportovima.
 
Očekujemo uzbudljiva i fer sportska nadmetanja na kojima će pravdu deliti licencirane sudije, ali je, naravno, prevashodni cilj međusobno druženje učenika, upoznavanje i sticanje novih prijateljstava – kaže za OK Radio Ristićeva.
 
Sportski susreti će biti održani u Sportskoj hali i salama Medicinske i Ekonomske škole.
 
Svečano otvaranje Regionalne domijade je zakazano za 9:15 časova u Sportskoj hali, dok će takmičenja početi u 10 sati.
 
U okviru ovogodišnje Regionalne domijade, u Zaječaru je održan kulturno-umetnički deo na kojem su vranjski domci imali zapaženo učešće i pobrali nekoliko priznanja.
 
Za Dom učenika Vranje nema odmora do kraja školske godine jer će Regionalna domijada biti uvertira za još masovnije sportsko takmičenje.
 
- Ukazano nam je poverenje i čast da od 10. do 12. maja budemo domaćini Republičke domijade i to će biti prvi put da jedan dom učenika sa juga Srbije organizuje ovu manifestaciju.
 
Očekujemo jednak broj učesnika kao i na Regionalnoj domijadi, s tim što će tada biti više pratilaca – navodi direktorka Maja Ristić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: