Donatori obezbedili ŠEST VOZILA za ZC Vranje

Lokalne vesti - Sreda 30.11.2016 - 09:50

Prvi rezultat donatorske večeri za ZC Vranje je šest vozila koja je ova ustanova dobila na korišćenje.

Imaće čime da se voze: ZC Vranje FOTO OK Radio Imaće čime da se voze: ZC Vranje FOTO OK Radio

Donatorsko veče je održano u petak u restoranu „A2“, uz prisustvo gradskog rukovodstva, funkcionera susednih opština, mnogobrojnih lekara i medicinskog osoblja i predstavnika većeg broja kompanija i privatnih firmi.

Menadžment ZC-a je zadovoljan odzivom i zahvalni smo svima koji su se pojavili na donatorskoj večeri, kaže v.d. direktor ZC-a, dr Dragan Veličković.

- Naročito smo zadovoljni što smo uspeli da nametnemo temu pomoći vranjskom zdravstvu.

Materijalna strana tu nije od presudne važnosti, koliko taj nezvanični konsenzus svih relevantnih činilaca u okrugu i šire, koji su svojim dolaskom potvrdili da treba investirati u zdravlje i zdravstveni sistem
– istakao je Veličković.

U vreme razgovora sa novinarom OK Radija, u ponedeljak pre podne, direktor još uvek nije imao izvod sa namenskog računa na koji se vrše novčane donacije.

- Velika i mala preduzeća i pojedinci su na zaštićeni račun uplatili finansijska sredstva i ona su strogo kontrolisana i strogo namenska.

Uplate na nameskom računu se kreću od 1.000 do stotinak hiljada dinara
– rekao je Veličković.

Prvi vidljivi efekat donatorske večeri je pojačanje voznog parka ove ustanove.

- Dobili smo na korišćenje šest vozila, od kojih je jedno donirao “Simpo”, a ostala su nam ustupile tri firme koje posluju kao dobavljači sanitetskog materijala i lekova i koji tradicionalno sarađuju za ZC u Vranju.

Oni su nam, čuvši da smo ostali bez šest vozila, na donatorskoj večeri nesebično ustupili na korišćenje svoje automobile.

Radi se o tri Fiatova vozila “Punto” i “Panda” i dva terenca “Lada niva”, koji će biti korišćeni za potrebe službi Hitne medicinske pomoći i kućne nege.

"Simpo" nam je još ranije ustupio na korišćenje svoj “Ševrolet kruz”
– precizirao je Veličković.

Prema njegovim rečima, pored ovih doniranih vozila, ZC-u su na raspolaganje svoja terenska vozila stavili i Policijska uprava Vranje i 4. brigada VS, ljubaznošću njihovih čelnika, Igora Živkovića i generala Zorana Lubure.

ZC Vranje je u četvrtak, dan pre održavanja donatorske večeri, ostao bez svojih šest vozila, koja su prodata na javnoj licitaciji nakon sudske presude po tužbi lekara zbog neisplaćenih plata.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: