ĐORĐEVIĆ: Vodovod posluje pozitivno, sve drugo su laži!

Lokalne vesti - Četvrtak 29.10.2020 - 13:01

Vodovod svaka tri meseca podnosi izveštaj o radu i svojim aktivnostima Skupštini grada Vranja, a u četvrtak je usvojen i Izveštaj o poslovanju sa finansijskim rezultatima za 2019. godinu, kaže Goran Đorđević, generalni direktor ovog javnog preduzeća.

Goran Đorđević. FOTO: S.Tasić/OK Radio Goran Đorđević. FOTO: S.Tasić/OK Radio

On je ocenio da je 2019. godina jedna od najuspešnijih godina u poslovanju Vodovoda.

- Ostvarili smo ukupan prihod koji je za šest odsto veći od ukupnog prihoda iz 2018. godine. A i te godine smo zabeležili povećanje prihoda u odnosu na prethodnu godinu.

U odnosu na sam plan, ukupan prihod je za 2,7 odsto veći u odnosu na ono što smo sami planirali i što nam je Skupština usvojila kao plan i program rada za 2019. godinu.

Želeo bih da stavim tačku na spekulacije koje se tiču finansijskog poslovanja Vodovoda, čime se neki bulevarski sajtovi bave.

Vodovod je finansijski stabilna firma, isplaćuje svojim zaposlenima prosečnu zaradu od 50.000 dinara svakog meseca.


U roku plaća poreze i doprinose, ostvaruje finansijski pozitivne rezultate u odnosu na prethodnu godinu
- pojašnjava Đorđević.

Vodovod je u prethodnoj godini ostvario profit od 3,5 miliona dinara, koji je već uplaćen na račun budžeta grada Vranja.

- Ja se zahvaljujem radnicima Vodovoda za sav napor koji su uložili da nam finansijski rezultati u 2019. godini budu ovakvi kakvi jesu, zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci i razumevanju koje imaju za naše preduzeće, kako za problme tako i za poslove koje radimo u gradu.

Takođe, naplata potraživanja ide sasvim korektno, imamo probleme sa velikim privrednim sistemima, ali zajedno sa gradonačelnikom i gradskim većnikom za finansije, preduzimamo aktivnosti da konačno grad Vranje i Vodovod reše ovaj decenijski problem za naplatu kod velikih sistema.

Kod Simpa smo taj problem rešili, Simpo redovno sada izmiruje sva potraživanja prema javnom preduzeću. Nadam se da ćemo u narednom periodu, s obzirom da je formirana Vlada Srbije, uspeti zajedno sa GU da rešimo taj problem koji imamo i kod drugih sistema
- očekuje Đorđević.

U 2019. godini, započeti su pripremni radovi na Fabrici za prečišćavanje otpadnih voda i do kraja građevinske sezone te godine, oni su završeni.

- Oni su podrazumevali uređenje gradilišta, izgradnju odbrambenog bedema za gradilište i izgradnju pristupnih puteva.

To smo uspešno obavili u roku 2019. godine i početkom građevinske sezone 2020. godine,
smo otpočeli intenzivno radove na izgradnji fabrike.

Sazidani su svi objekti, u fazi smo uređenja tih objekata, a na zimu počinjemo samu preradu otpadnih voda.

Oko 90 odsto opreme je već stiglo u naše magacine. Danas je otišla grupa od 10 čoveka, počeli smo sa obukom posada koje će
opsluživati tu fabriku.

Danas mi je grupa ljudi, koji će raditi u toj fabrici otišla na obuku u kruševačku fabriku otpadnih voda i tamo će biti dva dana. To je prva obuka i biće ih još.

Jedna grupa hemičara će ići uskoro u Austriju na obuku za rad u hemijskim laboratorijama
  - dodaje Đorđević.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: