Dozlogrdilo: Radnici Gumoplastike počeli ŠTRAJK GLAĐU

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.09.2018 - 10:37

Vranje – Radnici pogona bujanovačke „Gumoplastike“ u selu Klenike, njih 45, započelo je u ponedeljak štrajk glađu, potvrđeno je OK Radiju.

U štrajku je 45 radnika FOTO: Nezavisnost GMP Bujanovac U štrajku je 45 radnika FOTO: Nezavisnost GMP Bujanovac
Razlog za ovakav radikalan korak je nespremnost države kao većinskog vlasnika za rešavanje socijalnog programa, kaže za OK Radio Slavoljub Ristić, predsednik Štrajkačkog odbora i poverenik sindikata „Nezavisnost“.
 
- Mi smo štrajk glađu najavili za 22. avgust, kada su nas predstavnici Ministarstva privrede kontaktirali i predložili da to ne činimo i obećali rešavanje problema za najkasnije 20 dana.
 
Nakon toga smo imali sastanak, gde nam je rečeno da će u najskorije vreme biti načinjen predlog socijalnog programa, ali je sve ostalo mrtvo slovo na papiru – kaže Ristić.
 
Pogon „Gumoplastike d.o.o.“ u selu Klenike je praktično zatvoren od kraja prošle godine, kada su zaposleni obustavili rad i od tada traje njihova borba za dobijanje socijalnog programa.
 
Firma stoji veoma loše i trebalo bi da bude pokrenut stečajni postupak, ali prethodno bi radnici morali da budu sagledani, navodi Ristić.
 
- Naše plate su i pre prekida rada bile od osam do 15 hiljada dinara, tako da su se svi radnici, njih 67, pre godinu dana odlučili za socijalni program.
 
Međutim, meseci prolaze a ništa se ne dešava, tako da smo prinuđeni na jedan ovakav korak – dodaje on.
 
Prema Ristićevim rečima, „Gumoplastika“ ima dugove od oko 50 miliona dinara, proizvodnja ide slabo, a račun je u blokadi poslednja tri meseca.
 
Većinski vlasnik preduzeća je država sa oko 92 odsto akcija.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: