Dr MICE: Davao sam novac za BOLESNU DECU

Lokalne vesti - Petak 13.04.2018 - 11:27

Dr Miroljub Stanković, član Gradskog veća Vranja, demantovao je pisanje portala „Info vranjske“ po kojem nije uplatio ni dinara za lečenje bolesne dece i redakciji zapretio tužbom.

Stanković: Nedopustivo igranje sa bolesnom decom FOTO: D. Ristić/OK Radio Stanković: Nedopustivo igranje sa bolesnom decom FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na ovom portalu izneta je tvrdnja da Stanković u humanitarne svrhe nije uplatio ni dinara, uprkos navodima gradonačelnika Slobodana Milenkovića iznetim za skupštinskom govornicom da je većnik uplatio 200.000 dinara svojih para.
 
„Info Vranjske“ se pozivaju na spisak donatora Fonda za lečenje dece, dobijenom po zakonu o dostupnosti informacija, na kome Stankovićevog imena nema.
 
Takođe se dodaje i da gradski većnik ne komunicira sa redakcijom ovog portala, tako da navodi iz teksta nisu mogli biti provereni.
 
Nasuprot tome, Stanković je na konferenciji za štampu Gradskog veća novinarima dostavio kopije izveštaja Gradske uprave po kojem mu je deo zarade uplaćivan u humanitarne svrhe na dva različita računa.
 
U izveštaju koji je potpisao samostalni savetnik Nebojša Savić stoji da je Stankoviću od zarade za četiri meseca 2016. godine u centar za razvoj uplaćeno ukupno 100.000 dinara.
 
Od zarada većnika za druga četiri meseca 2016. godine, na račun za pomoć deci oboleloj od malignih bolesti uplaćeno je ukupno 90.000 dinara, tako da je po oba osnova odbijeno od zarade ukupno 190.000 dinara.
 
Stanković navodi da traži brisanje spornog teksta i javno izvinjenje redakcije portala „Info Vranjske“ i da će u suprotnom tražiti satisfakciju od suda
 
- Želim izvinjenje, ne zbog sebe, već zbog obolele dece, jer je zaista nedopustivo igrati se tako ozbiljnim temama.
 
Ukoliko se do subote redakcija ne izvini i ne obriše sporni tekst, tužiću ih, a novac koji dobijem na sudu do poslednjeg dinara ću uplatiti za lečenje dece obolele od maligniteta – rekao je većnik Stanković.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Pera
13.04.2018. , 14:32
PORTAL INFO VRANJSKE TREBA POD HITNO UGASITI I ZABRANITI DA POSTOJI JER OSIM LAZI I KLEVETA NISTA DRUGO NE MOZES PROCITATI. ONI SU BRUKA ZA NOVINARSTVO.