Dragi prijatelju Peteru: Surdulički socijalisti Handkeu čestitali Nobelovu nagradu

Lokalne vesti - Nedelja 13.10.2019 - 12:37

Vranje – Opštinski odor SPS u Surdulici obratio se, „sa velikim uvažavanjem“ austrijskom književniku Peteru Handkeu i čestitao mu osvajanje Nobelove nagrade za književnost.

Peter Handke FOTO: EPA-EFE/Julien De Rosa Peter Handke FOTO: EPA-EFE/Julien De Rosa
- Dragi prijatelju Peteru, sa velikom radošću smo primili vest o Nobelovoj nagradi za književnost i čestitamo Vam od srca.
 
Vaša književna dela Vas čine velikim piscem, a Vaše istinoljublje, borba za pravdu i Vaša empatija, velikim čovekom. Privilegija je imati Vas za prijatelja.
 
Retki su oni koji beskompromisno insistiraju na veličanju istine i slobode, ne štedeći svoje biće i umetničko i ljudsko
 
Još jednom veliko hvala na svim ovim godinama ljubavi i poštovanja prema nama Srbima i našoj zemlji Srbiji – stoji u čestitki surduličkog SPS-a.
 
U Srbiji je vest o dodeli Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu dočekana sa oduševljenjem, manje iz literarnih, više iz političkih razloga.
 
Handke se oštro suprotstavljao bombardovanju Srbije 1999. godine, a tokom i posle rata u Bosni i Hercegovini, bezrezervno je podržavao Radovana Karadžića i njegovu politiku.
 
Zbog podrške Karadžiću i Slobodanu Miloševiću tokom devedesetih godina prošlog veka, pojedini svetski pisci i političari odluku komiteta za dodelu Nobelove nagrade su ocenili kontroverznom.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: