Dramatična akcija: Spasioci iz Vranja i Leskovca evakuisali Momčila iz POLJANIČKIH SMETOVA (FOTO)

Lokalne vesti - Nedelja 09.02.2020 - 13:16

Zajedničkom akcijom spasilačkih ekipa iz Vranja i Leskovca, u poljaničkom selu Tumba je evakuisan Momčilo Kostić (51) koji je ostao zavejan u snegu.

Spasioci stigli na vreme FOTO: Facebook/Poljanica i klisura Vranje Spasioci stigli na vreme FOTO: Facebook/Poljanica i klisura Vranje
Momčilo Kostić je rodom iz sela Tumbe, gde povremeno obilazi imanje, a živi u selu Nakrivanjski Čifluk kod Vučja.
 
Ove nedelje se našao u rodnoj kući kada su nanosi snega zavejali sve prilazne puteve.
 
Situacija je bivala sve gora, a Momčilo je dijabetičar koji mora da svakodnevno bude pod terapijom.
 
Sve retke okolne kuće su prazne, a Momčilo sam usred snežne oluje.
 
- Usled nevremena, nestajao je signal mobilne telefonije, a u jednom trenutku je nestala i struja.
 
Meni su zahile hrane bile pri kraju, a lekove sam imao za još samo jedan dan – priča Momčilo.
 
To je bio signal za uzbunu, jer su smetovi bili visoki i više od jednog metra, a putevi i dalje neprohodni, te se Momčilo obratio za pomoć.
 
Ekipa spasilaca iz Vranja i Leskovca, sa medicinskim osobljem zaputila se u Tumbu preko Vladičinog Hana i sela Kukavica.
 
Uspeli su u subotu popodne da stignu do Momčila uz pomoć terenskog vozila i dvoje električnih sanki i da ga prebace najpre do Vranja, a zatim i do kuće u Nakrivanjskom Čifluku.
 
Sneg u poljaničkom kraju se ne predaje i da ekipe nisu stigle na vreme, ko zna šta bi bilo, priča on.
 
Veliku zahvalnost, kako ističe, Momčilo Kostić duguje direktorki vranjskog Doma zdravlja i načelniku Komunalne milicije u Vranju, Ivici Taškoviću koji su reagovali na vreme i bodrili ga dok spasilačke ekipe nisu stigle na lice mesta.

Foto Galerija

Spasavanje Momčila Kostića u selu Tumba

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Poljancanin
09.02.2020. , 16:18
Providna vam je ova prevara do bola. Posebno su odvratne izmisljene pohvale na racun nesposobnih rukovodilaca odgovornih za stanje u Poljanici koje traje vec danima. Sad kad je vec bilo zrtava kasno je za pranje grehova. Pa danas oko podneva ste objavili da je jedan covek mrtav pronadjen u snegu. Dakle, umro mlad covek jadnik od 51g. od smzavanja a detalja nema. Jos ga oznacavate pijanicom pa je kao sam i kriv i tako mu i treba, a zbog takvih, razume se, nema potrebe ni istraga da se vodi. Da li to treba da znaci ono sto ste napisali. A sada, samo sat vremena kasnije, nasli ste ovog vaseg toboze nesrecnika da ucestvuje u namestaljci. Malo ga provozate novim sankama, slikate se zajedno i gotovo. Ne bi me cudilo da, kad sutra dodje u Vranje, Zorana Mihajlovic nagradi novcano i odlikuje ove prevarante, a sve uz pominjanje da je predsednik licno naredio nagradjivanje cim je cuo za ovaj humani cin onih kojima to inace treba da je redovan posao. Nije vam ovo ni prvi put a verujem ni poslednji da ovako radite. Gde je tuzilastvo da ispita ovo. Potrebno je samo da se ode i pitaju ljudi koji ovde zive sta je istina. Ali to se nece desiti jer to je Srbija danas...
Tumba trans
10.02.2020. , 18:49
Kako vas nije sramota da pisete ovakve lazi i pravite spansku seriju o ovom lazljivcu.Nit je bolestan nit mu je nesto bilo.Sigurno mu nestalo mucenice pa je doso kuci da se osvezi,a ujedno i snimi dramu za javnost