Drugi protest protiv AVENIJE MB

Lokalne vesti - Četvrtak 01.03.2018 - 12:29

Predstavnici udruženja ljubitelja životinja iz Vranja održali su u sredu ispred Gradske uprave drugi protest protiv odluke gradskih vlasti da posao zbrinjavanja napuštenih pasa sa teritorije grada povere „Aveniji MB“ iz Beograda.

Sa protesta ispred Gradske uprave. Foto. S.Tasić/OK Radio Sa protesta ispred Gradske uprave. Foto. S.Tasić/OK Radio

Mirjana Raščanin iz udruženja “Borba za život” navela je da lokalna samouprava u Vranju godinama unazad ne uspeva da na adekvatan način i po zakonu, reši problem napuštenih životinja.

- Najstrašnije u ovoj priči je što se, prema ugovoru o javnoj nabavci, ne spominje vraćanje pasa u mesto odakle će biti pokupljeni.

A to znači da će za 3.360 dinara po psu biti plaćen transport u Novo selo pored Vrnjačke Banje, gde će ti isti psi biti likvidirani.

Zakon o dobrobiti životinja je jasan i kaže da je ubijanje i zlostavljanje životinja zabranjeno i kažnjava se zatvorskom kaznom, ne samo novčanom
- kaže Raščanin.

Potpredsednica Udruženja za zaštitu životinja „Borba za život“ Ivana Stanković, kaže da se protestanti neće zaustaviti na ovome i da će organizovati protestne skupove sve dok se ne reši ovaj problem sa Avenijom MB.

Prvi protestni skup održan je pre dve nedelje nakon odluke Grada da posao zbinjavanja uličnih pasa dodeli Aveniji MB.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: