Država preuzima Simpo!

Lokalne vesti - Četvrtak 18.07.2013 - 10:09

Kompanija “Simpo” iz Vranja je sa 4,9 milijarde dinara najveći aktivni poreski dužnik u Srbiji, ali neće morati da izmiri dug jer će ga, kako “Blic” saznaje, država pretvoriti u svoje vlasništvo.

uprava Simpa uprava Simpa

Posle objavljivanja spiska najvećih poreskih dužnika inspektori će pri naplati najviše “pritisnuti” aktivne firme i preduzetnike jer su ostali dužnici u restrukturiranju ili stečaju.

U kompaniji Simpo kažu da nisu čuli da država ima nameru da ih preuzme po bilo kom osnovu.

– Očekujemo poziv iz Ministarstva finansija na dogovor o rešavanju problema – kaže generalni direktor Simpa Slađan Disić.

On ističe da se odluka države ne podudara sa zaključkom Vlade Srbije iz februara 2010. godine kojim je država na sebe preuzela obavezu da će izmirivati poreze i doprinose Simpa do dana okončanja privatizacije.

– Mi smo sami izmirivali sve svoje obaveze do početka 2011. godine, a svojim zaposlenima i dalje redovno uplaćujemo zdravstveno osiguranje – kaže Disić za Blic.

Blic

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: