Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede boravila u Vranju povodom uvođenje sistema eAgrar

Lokalne vesti - Utorak 28.03.2023 - 11:57

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ivana Popović, održala je u sali Načelstva u Vranju sastanak sa pomoćnikom gradonačelnika Milanom Ilićem, većnikom za poljoprivredu Nebojšom Stamenkovićem i predstavnicima poljoprivrednih službi Pčinjskog okruga, na kome je bilo reči o platformi e-Agrar.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Naime, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede započelo je proces elektronske registracije poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, što ujedno predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar.

 

Kako se čulo, novi informacioni sistem eAgrar uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i odobravanja isplate podsticaja u poljoprivredi.

 

U elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava eRPG, poljoprivredni proizvođači mogu da prijave: promenu podataka o gazdinstvu, obnovu statusa poljoprivrednog gazdinstva i registraciju novog gazdinstva, ukoliko poljoprivredni proizvođač do sada nije imao registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

 

Obzirom na značaj upotrebe novog informacionog sistema eAgrar lokalna samouprava pružiće svu neophodnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima prilikom prijave u elektronski registar.

 

Za sva objašnjenja i pomoć vlasnici poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada Vranja mogu se javiti u kancelariju broj 37 Gradske uprave svakog radnog dana, ili na broj telefona 017/402- 348.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: