DS: "Srbija pljačka Vranje!"

Lokalne vesti - Subota 25.05.2013 - 14:32

Novim setom poreskih zakona, Vranje ostaje bez skoro 200 miliona dinara godišnje što može biti pogubno za lokalni budžet, tvrde vranjske demokrate.

sa ulicne akcije DS-a sa ulicne akcije DS-a
GrO DS-a je u subotu tim povodom na šetalištu u centru grada organizovao uličnu akciju pod nazivom „Opljačkani regioni Srbije“. 
 
Prolaznicima je podeljen propagandni materijal sa upozorenjem da „od građana Vranja sadašnja vlast otima 198,7 miliona dinara godišnje“. 
 
Visoki funkcioner vranjskih demokrata Igor Andonov za OK Radio kaže da vlast koja otima, a ne daje ništa, ne zaslužuje poverenje građana. 
 
– Ovim želimo da ukažemo Vranjancima na zaista veliku pljačku građana Srbije setom poreskih zakona koji trebaju da budu usvojeni u republičkoj Skupštini. 
 
 
Apelujemo pre svega na gradsko rukovodstvo i gradonačelnika Zorana Antića da podrži akciju DS-a i da se u što skorije vreme obrati građanima Vranja i kaže da li je za to ili nije. 
 
Ukoliko se novi set poreskih zakona usvoji, grad Vranje gubiće blizu 200 miliona dinara godišnje i taj novac će otići u republički budžet – kaže Andonov. 
 
 
On dodaje da će to praktično značiti manje para za škole i obdaništa, porodilje i trudnice, zdravstvo i kulturu, nove ulice i manje  novca za stare i bolesne. 
 
– Ovim zakonima cela ona priča oko decentralizacije Srbije pada u vodu jer je reč bukvalno o otimanju novca građana Vranja i cele Srbije. 
 
Sa tih 200 miliona može mnogo toga da se uradi. Takođe, to će značiti otkazivanje realizacije mnogih projekata u gradu. 
 
 
Ovo pokazuje nesposobnost i nestručnost Vlade Srbije koja zbog toga mora da otima novac lokalnim samoupravama i na taj način pokazuje da ne vodi brigu o građanima zemlje – ističe Andonov, dodajući da je sadašnja Vlada Srbije zadužila Republiku za četiri miliona evra za manje od godinu dana i da je stvorila budžetski deficit od 80 milijardi dinara. 
 
– Privreda Srbije više ne radi. Nema novih investicija. Svakog dana 500 ljudi ostaje bez posla. Vlada je dovela zemlju na ivicu bankrota. Srbija stoji – kaže na kraju Andonov. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: