Đurđevdanska svetkovina u Draincima: Vitezovi, muzika, igra i karate

Lokalne vesti - Nedelja 08.05.2022 - 01:08

U organizaciji članova Konjičkog kluba "Sokol" vlasnika Arsena Andrića iz sela Drainci kod graničnog prelaza Strezimirovce u surduličkoj opštini, u subotu je održana svetkovina povodom Đurđevdanskog praznika.

FOTO: D. Milošević/OK Radio FOTO: D. Milošević/OK Radio

Manifestaciji je prisustvovalo oko stotinak gostiju iz obližnjih mesta ali i drugih krajeva Srbije.

Mesto dešavanja je bila odgajivačnica brdsko planinskih konja sa terenom za obuku jahanja kod Suhog Dola, pored puta ka manastiru Palja.
 
Najpre su članovi folklornog ansambla iz obližnjeg grada Trn izveli igre iz bugarskog etno repertoara, da bi im se pridružili mali folkloraši iz Vladičinog Hana.

Usledio je nastup mladih karatista iz surduličkog kluba "Tanden" sa demonstracijama borbi, nakon čega su nastupili članovi viteškoh klubova sa konjičkim i Svebor igrama.

Na kraju, ovaj zaista lep dan i divno druženje okupljene omladine i onih starijih uveličao je mladi harminikaš Andrija Mladenović iz Zagužanja kod Surdulice, inače četvorogodišnji uzastopni prvak Srbije u svojoj uzrasnoj grupi.

Arsen Andrić, vlasnik Konjičkog kluba "Sokol" kaže da je želeo da lepim dešavanjem, posle dužeg perioda, oživi Đurđevdan kao seosku slavu svog rodnog sela Drainci gde i sada živi i sa ljubavlju gaji konje.

Sopstvenim sredstvima i uz pomoć prijatelja, osmislio je i opremio prostor sa nekoliko štala za konje i manjež za školu jahanja gde dolazi veliki broj dece i odraslih.

Kako je zadovoljan manifestacijom koja je naišla i na veoma dobar prijem prisutnih, najavljuje da će na ovom mestu prerasti u tradiciju.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: