DVA NOVA NAMETA za punjenje gradske kase

Lokalne vesti - Četvrtak 26.04.2018 - 10:40

Gradsko veće Vranja je usvojilo dopune programa za povećanje prihodne strane gradskog budžeta, kojima se uvode dva nova nameta.

Nove mere bi trebalo da značajnije napune gradsku kasu FOTO: D. Ristić/OK Radio Nove mere bi trebalo da značajnije napune gradsku kasu FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ovim izmenama se uvodi uvođenje poreza na poljoprivredno zemljište koji Grad prethodno nije obračunavao i naplaćivao, a to će početi da čini u skladu sa zakonom i preporukama Državne revizorske institucije (DRI), rekla je portparolka Gradskog veća Zorica Jović.
 
- Poljoprivredno zemljište će se oporezivati prema tome koliko je udaljeno od centra grada, ali i po kvalitetu.
 
Zakon predviđa da se cena određuje na osnovu ugovora o kupoprodaji poljoprivrednog zemljišta ostvarenih na teritoriji Grada u toku prošle godine, a uzima se u obzir i zona u kojoj se zemljište nalazi – precizirala je Jovićeva.
 
Drugi namet koji uvodi lokalna samouprava  je naknada za kretanje teretnih motornih vozila na teritoriji grada.
 
Prema rečima Zorice Jović, ovaj vid parafiskalnog nameta ima većina gradova u svom lokalnom fiskalnom sistemu.
 
- Ovu odluku bi grad Vranje trebalo da od ove godine, kroz odluku o rebalansu lokalnog budžeta, takođe instalira u svoj fiskalni sistem.
 
Na ovaj način bi trebalo da se značajno povećaju budžetski prihodi, a sa druge strane, saobraćaj teretnih vozila u centru grada bi trebalo da se ograniči – rekla je većnica. 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: