Dvadeseta Zlatna frula juga Srbije u petak u Vranjskoj Banji

Lokalne vesti - Četvrtak 10.06.2021 - 11:22

Jubilarna, dvadeseta, Međuokružna smotra frulaša ,,Zlatna frula juga Srbije’' biće održana u petak, 11. juna, u Vranjskoj Banji od 18 sati na platou kod Specijalne bolnice za rehabilitaciju i restorana ,,Kičer''.

Jubilarna, dvadeseta manifestacija FOTO: Narodni univerzitet Vranje Jubilarna, dvadeseta manifestacija FOTO: Narodni univerzitet Vranje
Ove godine prijavljeno je 20 frulaša iz Pčinjskog, Jablaničkog, Niškog, Pirotskog i Topličkog okruga
 
Oni će se takmičiti u četiri kategorije: izvorno sviranje, savremeno sviranje, dueti i ansambli frula i mladi frulaši
 
Takmičare ocenjuje stručni žiri, a najbolji među njima plasiraju se za Sabor frulaša Srbije „Oj, Moravo“ koji se tradicionalno održava u Prislonici kod Čačka krajem jula. 
 
Najmlađi prijavljeni takmičar – frulaš ima 9 godina, a najstariji 82 godine
 
U revijalnom delu programa nastupiće Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra iz Niša
 
U okviru manifestacije biće organizovan i prateći program, etno-sajam i salon knjiga.  
 
U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, Međuokružna smotra frulaša „Zlatna frula juga Srbije“ biće održana u velikoj sali restorana „Кičer“ u Vranjskoj Banji
 
Organizator Smotre frulaša je Javna ustanova Narodni univerzitet Vranje, a pokrovitelji manifestacije su Grad Vranje i Gradska opština Vranjska Banja, koja je već deveti put domaćin smotre.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: