Električni orgazam u Vranju: Zvučna šetnja kroz domaću rokenrol istoriju

Lokalne vesti - Subota 22.12.2018 - 12:35

Električni orgazam, jedan od naših najboljih i najpopularnijih rok bendova, održao je u klubu „Darkwood“ u Vranju odličan koncert u okviru turneje po južnoj Srbiji.

Električni orgazam u akciji FOTO: G. Mitić/OK Radio Električni orgazam u akciji FOTO: G. Mitić/OK Radio
Bend je odlučio da aktuelnu turneju na kojoj promoviše svoj najnoviji album „Gde smo sad“ počne sa juga Srbije, te su, nakon Pirota i Niša, nastupili i u Vranju.
 
Na nevelikoj bini i bez ikakvih svetlosnih efekata, Električni orgazam je pokazao da je još uvek u odličnoj formi i da su dobar bend i dobre pesme sasvim dovoljni za odličan koncert.
 
Kontakt sa publikom u punom klubu je ostvaren na prvu, krenuli su sa starim favoritima: „Krokodili dolaze“, „Vudu bluz“, „Konobar“.
 
Ritam sekcija u sastavu Pače i Švaba je besprekorna, Banana je standardno odličan, a Ljuba, pored klavijatura, sa Giletom deli i dobar deo vokalnih dužnosti.
 
Bez suvišne priče, Gile ređa hitove iz svih perioda karijere Orgazma, od „Afrike“ sa samog početka do „Bliži suncu“ sa prošlog albuma koja postaje deo standardnog repertoara.
 
Sa najnovije ploče, bend je odsvirao četiri pesme, među kojima i „Odvedi me do rupe“, koja, kako Gile reče, nikada nije izvedena do sada.
 
Iako manje poznate, nove stvari se skladno uklapaju u repertoar benda prošaran različitim rokenrol stilovima sa jedinstvenim pečatom Električnog orgazma.
 
U drugom delu koncerta bend niže stare koncertne bisere: „Spojimo se sad“, „Svečane bele košulje“, "Kapetan Esid“, „Bejbe ti nisi tu“, "Ne postojim“, nezaobilazni su komadi domaće rokenrol istorije.
 
Uz srdačnu reakciju publike, regularni deo koncerta se završava sa „Igra rokenrol cela Jugoslavija“ i „Kako bubanj kaže“.
 
Na bis su, posle gotovo dva puna sata, odsvirane „Nebo“ i „Zlatni papagaj“ uz opšte veselje vranjske publike.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: